Лимонник пиріг
(покроковий рецепт з фото)
Оксамитовий і вологий, з яскраво вираженим лимонним смаком і ароматом, цей пиріг вам обов'язково сподобається. Готується він легко, а особливу красу йому додає лимонно-апельсинова глазур просочення.
Хто з вас відязикаться від смачного, соковитого і ароматного лимонного пирога? Я думаю, ніхто. Пропоную спекти смачний лимонник і порадувати і себе і своїх рідних або друзів відмінною випічкою. А як приготувати лимонний пиріг, ви дізнаєтеся з мого докладного рецепта. Легко, просто і смачно!
- Яйця - 3 штуки
- Вершкове масло - 250 грам
- Борошно пшеничне - 2 склянки
- Цукор - 1 Склянка
- Кокосова стружка - 3 Ст. Ложки
- Розпушувач для тіста - 2 чайних ложки
- Горілка - 50 мілілітрів
- Масло рослинне - 50 мілілітрів
- Лимон - 2 штуки
- Апельсин - 1 штука
- Цукрова пудра - 1 Склянка
Ось наші інгредієнти. Заздалегідь знімемо цедру з лимона і видавив сік з лимонів і апельсина.
Збиваємо міксером м'яке вершкове масло з цукром.
Додаємо жовтки, збиваємо.
Додаємо рослинне масло.
Слідом додаємо горілку, збиваємо.
Половину лимонного соку, збиваємо.
Всипаємо розпушувач.
Тепер черга лимонної цедри.
Додаємо кокосову стружку.
І тепер борошно. Збиваємо-перемішуємо.
Окремо білки збиваємо в пишну і стійку піну.
Додаємо білки до тесту і акуратно перемішуємо ложкою до однорідності.
Випікати будемо в круглій формі діаметром близько 26 см., змащуємо її маслом і посипаємо сухарями або борошном. Перекладаємо в форму тісто. І випікаємо в розігрітій до 180 градусів духовці 40 хвилин.
Приготуємо глазур-просочення. До цукровій пудрі додамо лимонний сік.
І апельсиновий сік. Ретельно розмішати.
Виймаємо гарячий пиріг з духовки і просочуємо його лимонно-апельсинової глазур'ю.
Даємо випічці охолонути, нарізаємо і пригощаємося.