Лимонник (пиріг з дріжджового тіста)
(покроковий рецепт з фото)
Люблю я солодкі пироги. Роблю їх часто, намагаюся здивувати сім'ю новими рецептами. Добре, що багато варіанти прості, у вас не складе труднощів їх повторити. Наприклад, спробуйте дане рішення!
Прочитайте про те, як приготувати Лимонник - пиріг із дріжджового тіста. Він сподобається всім тим, хто любить поєднання солодкого тіста з невеликою кислинкою в начинці. А ще виходить м'яка основа і соковита серцевина. Загалом в рецепті поєднується все те, що мені подобається. До чаю випічка підходить ідеально.
- Маргарин - 200 грам
- Молоко тепле - 200 мілілітрів
- Яйце - 2 штуки(1 шт - в тісто, 1 шт - для змазування)
- Лимон - 3 штуки
- Борошно пшеничне - 3 склянки
- Цукор - 6 Ст. Ложок(1 ст. Ложка - в тісто, 4 ст. Ложки - в начинку)
- Дріжджі сухі - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1 щіпка
Для початку займіться тестом. Яйце перетріть з цукром.
Окремо просійте борошно з сіллю і дріжджами. Додайте до суміші яйце з цукром.
Потім внесіть м'який маргарин. Перемішайте масу.
Після цього акуратно вливайте молоко, замішуючи тісто. Залиште його в теплому місці на 1 час.
Потім тісто розділити на 2 частини. Викладіть одну за формою для випічки, зробивши бортики. Яйце для змащення збийте. Змастіть їм бортики.
Далі дно посипте цукром.
Тим часом лимони почистіть і їх м'якоть нарізати середніми шматочками. Потім викладіть їх на цукор.
Другу частину тіста розкачати. Закрийте нею пиріг, zashtipnuv кінець. Змастіть верх яйцем. Проткніть тісто виделкою в декількох місцях.
Запікайте пиріг 25-30 хвилин в духовій шафі при 180 градусах. Їжте його остиглим. Приємного чаювання!