Пиріг «лимонник»
(покроковий рецепт з фото)
До чаю для дітей і дорослих пропоную приготувати дуже ароматний і оригінальний пиріг "лимонник" в домашніх умовах. Хрусткий корж, ніжна начинка - це справжні ласощі.
Хочу розповісти вам, як зробити пиріг "лимонник" . Для любителів цитрусових він стане справжньою знахідкою, адже він нескладний у приготуванні і завжди виходить ідеальним. Крім того, неповторний аромат пирога надає ванільний цукор, який рекомендую обов'язково використовувати.
- Борошно - 300 грам
- Вершкове масло - 150 грам
- Ванільний цукор - 30 грам(+ в начинку)
- Жовток - 1 штука(+ 3 в начинку)
- Лимон - 3 штуки
- Заголовок для палітурки - 3 чайних ложки
- Молоко - 1 Склянка
1. У глибоку миску просійте борошно і ванільний цукор.
2. Холодне вершкове масло порубати і викладіть в борошно.
3. Вбийте один жовток і влийте холодну воду.
4. Швидко замісіть однорідне тісто. Загорніть в плівку і приберіть в холодильник на півгодинки-годинку.
5. Вимийте лимони, натріть цедру і вичавіть сік.
6. Складіть шкурки в невелику каструлю або сотейник, налийте трохи чистої води і відправте на вогонь. Доведіть до кипіння і проварити хвилин 20-30 на повільному вогні.
7. Після акуратно дістаньте лимончики і вилийте сік з цедрою. Через пару хвилин зніміть з вогню і остудіть.
8. Кукурудзяне борошно (можна використовувати в рецепт приготування пирога "лимонник" кукурудзяний крохмаль) розведіть трохи молоком.
9. З'єднайте жовтки, молоко, ванільний цукор за смаком, кукурудзяну муку і збийте все до однорідності.
10. Влийте в остиглий лимонний сік (важливо, щоб він не був гарячим, інакше яйця можуть зваритися) і перемішайте.
11. Тісто розкачати на присипаної борошном поверхні. Викладіть на деко, застелене пергаментом або змащений маслом.
12. Акуратно вилийте начинку на корж. Додатково прикрасити пиріг "лимонник" в домашніх умовах можна тонкими скибочками цитрусових, акуратно виклавши їх зверху.
13. І відправте в розігріту до 180 градусів духовку. Випікайте 40-50 хвилин до готовності.
14. Ось і весь секрет, як приготувати пиріг "лимонник" . Остудіть трохи, наріжте порційними шматочками і подавайте до столу. Смачного!