Пісочний лимонний пиріг
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт приготування пісочного лимонного пирога - для вас! смачний, соковитий і солодкий, пиріг виходить простим, але витонченим в один і той же час. Так що і ви, і ваші близькі оцінять такий десерт!
Хочете порадувати і себе, і домочадців чимось смачненьким і цікавим? Тоді рецепт приготування пісочного лимонного пирога вам припаде до душі! Смачна і ніжна випічка, з красивим видом і дуже тонким приємним лимонним ароматом. Встояти перед ним просто неможливо! Спробуйте!
- Вершкове масло - 480 грам (половина - в тісто, половина - по-курдськи)
- Цукор - 120 грам
- Борошно - 400 грам
- Яйця - 5 штук(1 шт. - в тісто, інше - по-курдськи)
- Цукрова пудра - 240 грам
- Лимонний сік - 180 грам
- Лимонна цедра - 5 грам
1. Підготовчий етап: з лимона вичавлюємо сік, измельчим цедру. Масло тримаємо при кімнатній температурі, поки не почне танути.
2. Для тесту змішаємо спочатку всі сухі інгредієнти: цукор, борошно і подрібнену цедру. Додамо сюди ж тепер одне яйце і розм'якшене вершкове масло. Інтенсивно вимішати спочатку ложкою, потім - руками. Одержаний корж розрівняти по дну форми, щоб вийшли бортики.
3. Для курда: лимонний сік змішаємо з пудрою і збитими яйцями, додамо за смаком ваніль, якщо хочете. Додаємо залишок масла, і на повільному вогні доводимо до однорідності.
4. Корж запікаємо в духовці, поки не зарум'яниться. Дістаємо, трохи охолоджуємо і заливаємо курдом. Тепер все разом нехай стоїть в холодильнику до повного застигання курдів.
5. А тепер нарізаємо - і подаємо до столу!