Пісочний пиріг з айвою
(покроковий рецепт з фото)
Пиріг з ніжного пісочного тіста з солодкою і соковитою начинкою з айви. Випічка виходить надзвичайно ароматна і дуже смачна!
Кількість інгредієнтів вказана для форми розміром 18 см, якщо у вас форма більше, то рекомендую збільшити продукти в 2 рази. Пиріг виходить дуже смачний, ніжне пісочна основа і соковита ароматна фруктова начинка - ідеальне поєднання! Якщо ви раніше не пробували випічку з айвою, то зараз саме час для того, щоб приготувати пісочний пиріг з айвою і побалувати себе цим простим, але смачним домашнім десертом!
- Вершкове масло - 100 грам
- Яйце - 2 штуки
- Борошно - 250-300 грам
- Цукор - За смаком
- Сіль - 1 щіпка
- Айва - 1-2 штук
Підготуйте всі інгредієнти. Вершкове масло заздалегідь розм'якшити при кімнатній температурі.
З'єднайте м'яке масло, яйця, сіль і 50 г пісочний. Збийте. Сильно збивати не потрібно, досить лише, щоб всі інгредієнти перемішалися.
Додайте борошно. Борошно вводите поступово, кожен раз перемішуючи масу ложкою.
Замісити м'яке тісто, яке не липне до рук.
Розділити тісто 2 частини. Меншу загорніть і приберіть в морозилку, велику розподіліть в змащеній маслом формі і сформуйте невеликі бортики. Форму з тістом поки поставте в холодильник.
Айву очистіть за бажанням і наріжте невеликими кубиками. Відваріть в воді близько 10 хвилин до м'якості.
Злийте з айви воду і викладіть її рівним шаром на тісто в формі. Посипте цукром за смаком.
Дістаньте замерзлу частину тесту і натріть її на дрібній тертці, рівномірно розподіляючи тісто зверху.
Готуйте пиріг при температурі 180 градусів близько 40 хвилин.
Пісочний пиріг з айвою готовий. Трохи остудіть його, після чого акуратно вийміть з форми і подавайте до столу.
Смачного!