Індичка з айвою
(покроковий рецепт з фото)
Запечене м'ясо з фруктами - вишукану страву, яке стане відмінним варіантом навіть для святкового столу. Пропоную вам дуже цікавий рецепт приготування індички з айвою і чорносливом.
Це дивовижний варіант, як приготувати індичку з айвою, простий і апетитний. В даному випадку також використовується чорнослив, однак при бажанні його можна замінити курагою, наприклад, або кислими ягодами. Філе виходить дуже ніжним і ароматним.
- Індичка - 900 грам (філе)
- Айва - 2 штуки
- Чорнослив - За смаком
- Часник - 2-5 зубчиків
- Оливкова олія - 50 мілілітрів
- Вершкове масло - 50 грам
- Вино біле сухе - 100 мілілітрів
- Сіль - За смаком
- Перець - За смаком
1. Філе вимийте, обсушити паперовою серветкою і наріжте великими шматочками. Цей рецепт приготування індички з айвою підійде також для птиці цілком. Посоліть з усіх боків, додайте перець за смаком (в даному випадку рожевий).
2. Очистіть часник, злегка роздушіть.
3. На сковороді розігрійте олію. Відведіть туди часник, обсмажте трохи: це наситить масло неймовірно апетитним часниковим ароматом.
4. Потім викладіть на сковороду філе, обсмажте на сильному вогні.
5. Повинна з'явитися рум'яна кірочка з двох сторін.
6. Після чого можна зняти філе зі сковороди і перекласти у форму для запікання. Зверху полийте ароматним маслом (часник можна акуратно викласти).
7. Якщо ви використовуєте чорнослив, тоді залийте його гарячою водою і дайте постояти близько 10 хвилин.
8. Тим часом на окремій сковороді розтопіть вершкове масло. Наріжте попередньо вимиту і очищену айву. Викладіть на сковороду і обсмажте.
9. Карамелізований фрукти викладіть у форму. Обсушити чорнослив паперовим рушником і додайте зверху. Налийте трохи вина, і відправте блюдо в розігріту духовку.
10. На перші 40-50 хвилин форму краще накрити кришкою або харчовою фольгою. Потім знову розкрити і підрум'янити до готовності.
11. Індичка з айвою в домашніх умовах готова. Філе перед подачею можна нарізати середніми скибочками і полити соком, в якому воно запекалось. Поруч викладіть айву і чорнослив, прикрасьте зеленню. Пригощайтеся!