Яловичина з айвою
(покроковий рецепт з фото)
Я раджу всім слідувати моєму девізу на кухні: "завжди робіть щось нове" . Це дуже урізноманітнює ваше життя, повірте на слово. Дивуйте себе, свою сім'ю і гостей, і вони будуть вам вдячні.
Для того, щоб м'ясо вийшло на всі 100% соковитим і підкорило вас своїм неймовірним смаком, його необхідно правильно замаринувати і подати з відповідним гарніром. Я представлю вам ідеальне блюдо, в якому враховуються ці параметри, але в той же час воно оригінальне. Вивчіть, як приготувати яловичину з айвою, і обов'язково її зробіть!
- Яловичина - 500 грам
- Айва - 1 штука
- Ріпчаста цибуля - 1 штука
- Гвоздика сушена - 2 штуки
- Лимон - 0, 5 штуки
- Зірочка бадьяна - 1 штука
- Запашний перець горошком - 3 штуки
- Лавровий лист - 3 штуки
- Оливкова олія - 2 Ст. Ложки
- Прованські трави - 1 Ст. Ложка
- Винний оцет - 1 Чайна ложка
- Сіль - За смаком
- Чорний мелений перець - За смаком
- Зіра - 1 щіпка
- Adzhvana - 1 щіпка
- Суміш гарам-масала - 1 щіпка
- Мускатний колір - За смаком
- Рослинна олія - 3 Ст. Ложки
Спочатку зробіть маринад для яловичини. Змішайте оливкову олію з оцтом, вичавіть сік половини лимона. Тепер додайте всі приправи: гвоздику, мускатний колір, Ferry Масала, IRU, гвоздику, бадьян, перець горошком, лавровий лист, ажвану, прованські трави. Залийте маринадом м'ясо.
Яловичину добре натріть, втираючи маринад, і залиште як мінімум на 1 годину настоюватися. Після цього наріжте м'ясо невеликими шматочками.
Тепер приготуйте гарнір. Почистіть і наріжте півкільцями цибулю. Айву помийте і наріжте кубиками. На сковороді розігрійте трохи олії. Спочатку обсмажити цибулю до напівпрозорості, потім додайте айву. Смажте близько 10 хвилин.
Паралельно на іншій сковороді обсмажте м'ясо. Розігрійте рослинне масло і додайте яловичину. З 15 секунд відразу закрийте сковороду кришкою, а потім відразу її приберіть. Підтримуйте середній вогонь.
Смажте м'ясо протягом 6 хвилин на одній стороні, поки маринад не випарується. Потім переверніть на іншу сторону і готуйте, щоб яловичина перестала бути червоною.
Після того, як перестане виділятися червоний сік з яловичини, з'єднайте її з айвою і цибулею. Накрийте блюдо кришкою і тушкуйте на повільному вогні ще 10 хвилин.
Для 5 хвилин до готовності посоліть і поперчіть гаряче. Перемішайте. Подавайте з зеленню. Смачного!