Гусь з айвою
(покроковий рецепт з фото)
Святковий стіл прикрашають особливі страви! Саме таким можна вважати - запеченого гусака з айвою і чорносливом. Рецепт дуже вдалий і випробуваний мною неодноразово. Наполегливо рекомендую!
Приготуємо гусака з айвою в домашніх умовах. Підготуйте заздалегідь випотрошену і общипану тушку гусака. Врахуйте, що гусак маринується близько 10-12 годин, так що краще поставити його маринуватися на ніч. Запікання гусака триває 2-3 години в залежності від потужності духовки і маси тушки. Готовність перевіряйте так: якщо при проколі і натисканні виділяється світлий сік, то ваш гусак готовий. Хай щастить!
- Гусь - 1 штука (випатраний і Ощипати, вагою 2, 5 кг)
- Майонез - 5 Ст. Ложок
- Мед - 1 Ст. Ложка
- Гірчичний - 1 Ст. Ложка
- Сіль і перець - За смаком
- Чорнослив - 150 грам
- Айва - 4 штуки
- Лимонний сік - За смаком
- Зелень - За смаком
Тушку гусака промийте та висушіть, зріжте зайвий жир. Ображати кінчики крилець.
Приготуємо маринад: змішайте майонез, мідь, гірчицю, сіль і перець.
Змастіть маринадом гусака зовні і всередині.
Обмотайте тушку харчовою плівкою і помістіть в холодильник на 10 годин.
Айву і чорнослив промийте і наріжте. Нафаршіруйте гусака сухофруктами і айвою. Закріпіть зубочистками. Тушку збризніть лимонним соком.
Помістіть гусака в харчову плівку. Запікайте в духовці 30 хвилин при температурі 200 градусів. Зменшіть температуру до 180 градусів, готуйте ще 2, 5 годин.
Готову страву прикрасьте зеленню. Смачного!