Рецепт Гусь з айвою фото

Гусь з айвою
(покроковий рецепт з фото)

Американська кухня
Птах, Фрукти, Айва, Гусь
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю, На святковий стіл
Гарячі страви

Святковий стіл прикрашають особливі страви! Саме таким можна вважати - запеченого гусака з айвою і чорносливом. Рецепт дуже вдалий і випробуваний мною неодноразово. Наполегливо рекомендую!

Приготуємо гусака з айвою в домашніх умовах. Підготуйте заздалегідь випотрошену і общипану тушку гусака. Врахуйте, що гусак маринується близько 10-12 годин, так що краще поставити його маринуватися на ніч. Запікання гусака триває 2-3 години в залежності від потужності духовки і маси тушки. Готовність перевіряйте так: якщо при проколі і натисканні виділяється світлий сік, то ваш гусак готовий. Хай щастить!

  • Гусь - 1 штука (випатраний і Ощипати, вагою 2, 5 кг)
  • Майонез - 5 Ст. Ложок
  • Мед - 1 Ст. Ложка
  • Гірчичний - 1 Ст. Ложка
  • Сіль і перець - За смаком
  • Чорнослив - 150 грам
  • Айва - 4 штуки
  • Лимонний сік - За смаком
  • Зелень - За смаком
гусь з айвою - фото крок 1
Тушку гусака промийте та висушіть, зріжте зайвий жир. Ображати кінчики крилець.
гусь з айвою - фото крок 2
Приготуємо маринад: змішайте майонез, мідь, гірчицю, сіль і перець.
гусь з айвою - фото крок 3
Змастіть маринадом гусака зовні і всередині.
гусь з айвою - фото крок 4
Обмотайте тушку харчовою плівкою і помістіть в холодильник на 10 годин.
гусь з айвою - фото крок 5
Айву і чорнослив промийте і наріжте. Нафаршіруйте гусака сухофруктами і айвою. Закріпіть зубочистками. Тушку збризніть лимонним соком.
гусь з айвою - фото крок 6
Помістіть гусака в харчову плівку. Запікайте в духовці 30 хвилин при температурі 200 градусів. Зменшіть температуру до 180 градусів, готуйте ще 2, 5 годин.
гусь з айвою - фото крок 7
Готову страву прикрасьте зеленню. Смачного!

Схожі рецепти