Печеня з курки з айвою
(покроковий рецепт з фото)
Айва має неповторний фруктовим ароматом і смаком, який повністю розкривається при термічній обробці і відмінно поєднується з м'ясом. Плюс букет східних спецій, і перед вами шикарне блюдо.
М'ясо для печені зазвичай готується в казані або товстостінній каструлі. Але завдяки сучасним технологіям, моя глибока сковорода з антипригарним покриттям відмінно впоралася зі своїм завданням. М'ясо курки злегка обсмажують до золотистої скоринки, так щоб весь м'ясний сік залишився всередині. А потім гаситься разом зі спеціями. Курка не повинна розваритися, але бути м'якою і соковитою. А при додаванні ароматної айви звичайне печеня перетворюється на вишукану страву. Нижче дивіться покроковий рецепт, як приготувати печеню з курки з айвою.
- Курка - 600 грам (стегна, гомілки)
- Цибуля - 1 штука
- Кмин - 1 Чайна ложка (мелений)
- Koriandr - 1 Чайна ложка
- Імбир - 1 Чайна ложка (подрібнений)
- Паприка мелена - 1 Чайна ложка
- Обкладинка - 1 Чайна ложка
- Перець чилі - За смаком
- Куркума - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Бульйон - 1 Склянка
- Айва - 2 штуки
- Вершкове масло - 1 Ст. Ложка
- Масло оливкове - 3 Ст. Ложки
- Цукор - 1 Ст. Ложка
Підготуйте основні продукти. Айву ретельно вимийте. Куряче м'ясо промийте прохолодною водою, обсушити. Цибулю очистіть.
У глибокій сковороді розігрійте оливкову олію і обсмажте курячі м'ясо до золотистої скоринки. Потім перемістіть його на тарілку.
Цибуля наріжте кубиками. На маслі обсмажити цибулю до золотистої скоринки, додайте всі спеції і перемішайте.
Влийте гарячий бульйон, викладіть куряче м'ясо, доведіть до кипіння. Прикрийте кришкою і тушкуйте на повільному вогні протягом 30 хвилин.
Айву очистіть, наріжте на скибочки. На другий сковороді розтопіть вершкове масло додайте айву, цукор і обсмажте скибочки до золотистої скоринки, так щоб айва залишилася твердою.
Додайте айву в сковороду з куркою, додайте сіль за смаком, тушкуйте протягом 15 хвилин, до готовності м'яса. Айва має стати м'якою, але залишитися цілою.
Подавайте печеня з курки з айвою з улюбленим гарніром і рубаною зеленню. Смачного!