Пісочний пиріг з абрикосовим варенням
(покроковий рецепт з фото)
Взимку, коли немає ароматних літніх фруктів, на виручку прийде варення. Випічка з варенням виходить ароматною і нагадує про літо. Читайте, як приготувати пісочний пиріг з абрикосовим варенням.
За даним рецептом можна приготувати закритий пиріг або ж відкритий. Якщо Ви будете готувати відкритий пиріг, то необхідно щоб варення було більш густим. Посипте поверхню тесту крохмалем і викладіть варення. Тесту вистачить на 2 відкритих пирога.
- Вершкове масло - 125 грам
- Цукор - 1/2 склянки
- Ряжанка - 0, 25 склянки
- Яйця - 1 штука
- Сода - 0, 5 чайних ложки
- Сіль - 0, 25 чайних ложки
- Борошно - 3 склянки
- Абрикосове варення - 0, 5-1 склянки (краще брати густе варення з часточками)

1. М'яке масло збийте з цукром. Повинні вийти дрібні пластівці. Потім додайте яйця, сіль, соду і ряжанку. Ряжанку можна замінити будь-яким кисломолочним продуктом з високою жирністю. Збийте в однорідну масу.

2. Потім всипте просіяне борошно і перемішайте міксером. Після утворену масу потрібно вимісити руками. Вийде м'яке еластичне тісто, яке потрібно прибрати в холодильник на 20 хвилин.

3. Testo розділилася на дві частини. Одну розкачати і викладіть на дно форми, заступив за бортики. Викладіть варення і накрийте іншою розкатаної частиною тіста. Другу частину можна натерти на тертці, розподіливши крихту рівномірно. Зліпити краю і випікайте 30 хвилин при 200 градусах.