Пиріг з абрикосовим варенням
(покроковий рецепт з фото)
Для звичайного дріжджового тіста начинка грає важливу роль. В даному випадку - це абрикосове варення з горіхами і родзинками. На приготування пирога піде не більше 2 годин.
Якщо чекаєте гостей, то пиріг з абрикосовим варенням за класичним рецептом - ідеальне рішення. Начинка для пирога може бути різною, але абрикосове варення з горіхами і родзинками смакує просто чудово.
- Молоко - 2 склянки
- Цукор - 1 Склянка
- Борошно - 4 склянки
- Вершкове масло або маргарин - 200 грам
- Дріжджі - 10 грам
- Яйця - 2 штуки
- Абрикосове варення - За смаком
- Горіхи - За смаком
- Ізюм - За смаком
1. Дуже простий рецепт приготування пирога з абрикосовим варенням. Тісто готується традиційним способом. Краще заздалегідь поставити опару, після чого замісити тісто і залишити його в теплому місці на одну годину.
2. Поки підходить наше тісто, подрібніть горіхи, замочіть родзинки і викладіть в невелику сито абрикосове варення (це потрібно для того, щоб пішла зайва сироп).
3. Ділимо наше тісто на 7-9 частин, після чого розгортаємо уздовж кожну частину. В середину викладаємо начинку і загортаємо "трояндочкою" .
4. Випікати пиріг краще в формі з високими бортами. Змащуємо форму і викладаємо наші рулетики у формі квітки. Ставимо в розігріту до 200 градусів духовку на 45-50 хвилин.
5. Змащуємо поверхню пирога жовтком до або в середині випікання. Ось такий гарний виходить пиріг з абрикосовим варенням в домашніх умовах.