Рецепт Пиріг з безе і червоною смородиною фото

Пиріг з безе і червоною смородиною
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Італійська кухня
Борошно, Ягоди, Молочні продукти, Яйця, Вершкове масло, Смородина, Червона смородина
Веганські страви
На полуденок, Для дітей, На святковий стіл, Десерт, День народження
Випічка, Солодке, Пироги, Страви з начинкою

Не втрачайте можливості дізнатися, як приготувати пиріг з безе і червоною смородиною - дуже красивий пиріг з ягодами і хрустким шаром безе! Смородина надає кислинку цього пирога, а тісто - солодкість.

Приготування пирога з безе і червоною смородиною не займе у вас багато часу, але результат приємно вас здивує своїм неймовірним смаком. Завдяки тому, що пиріг виходить дуже красивим в розрізі, його можна сміливо готувати на святковий стіл. Шари тіста, збитих білків зі смородиною і безе підкорять кожного. Слідкуйте за тим, щоб не перетримати пиріг в духовці, безе повинно вийти хрустким і золотистим. Раджу вам приготувати цей пиріг, не пошкодуєте!

  • Борошно - 200 грам
  • Вершкове масло - 100 грам
  • Червона смородина - 400 грам
  • Цукор - 150 грам
  • Жовток курячого яйця - 1 штука
  • Крем - 1, 5-2 Ст. Ложки
  • Ванільний цукор - 2 чайних ложки (по ложці в тісто і в начинку)
  • Цукрова пудра - 2 Ст. Ложки
  • Білки курячих яєць - 3 штуки
пиріг з безе і червоною смородиною - фото крок 1
1. Просіяне борошно змішайте з ванільним цукром і цукровою пудрою, добре змішайте. Додайте нарізане кубиками вершкове масло і швидко розітріть суміш до стану великої крихти.
пиріг з безе і червоною смородиною - фото крок 2
2. Додайте жовток, сметану і замісіть еластичне тісто. Форму для випічки змастіть рослинною олією і рівномірно розподіліть в ній тісто по дну, формуючи бортики 3-4 см заввишки.
пиріг з безе і червоною смородиною - фото крок 3
3. Наколи тісто виделкою і відправте форму в морозилку на 30 хвилин. Випікайте корж в розігрітій до 190 градусів духовці 15 хвилин.
пиріг з безе і червоною смородиною - фото крок 4
4. Приготуйте начинку: білки збийте з допомогою міксера до стійкої піни. Не припиняючи збивати, додайте цукор з ванільним цукром і доведіть масу до стійких піків.
пиріг з безе і червоною смородиною - фото крок 5
5. Відкладіть 1/3 білкової маси. До 2/3 маси додайте промиті і просушені ягоди червоної смородини. Акуратно перемішайте і викладіть на остигнула основу.
пиріг з безе і червоною смородиною - фото крок 6
6. Зверху розподіліть залишилася білкову масу. Випікайте в розігрітій до 160 градусів духовці 40 хвилин. Смачного!

Схожі рецепти