Пиріг з безе і червоною смородиною
(покроковий рецепт з фото)
Не втрачайте можливості дізнатися, як приготувати пиріг з безе і червоною смородиною - дуже красивий пиріг з ягодами і хрустким шаром безе! Смородина надає кислинку цього пирога, а тісто - солодкість.
Приготування пирога з безе і червоною смородиною не займе у вас багато часу, але результат приємно вас здивує своїм неймовірним смаком. Завдяки тому, що пиріг виходить дуже красивим в розрізі, його можна сміливо готувати на святковий стіл. Шари тіста, збитих білків зі смородиною і безе підкорять кожного. Слідкуйте за тим, щоб не перетримати пиріг в духовці, безе повинно вийти хрустким і золотистим. Раджу вам приготувати цей пиріг, не пошкодуєте!
- Борошно - 200 грам
- Вершкове масло - 100 грам
- Червона смородина - 400 грам
- Цукор - 150 грам
- Жовток курячого яйця - 1 штука
- Крем - 1, 5-2 Ст. Ложки
- Ванільний цукор - 2 чайних ложки (по ложці в тісто і в начинку)
- Цукрова пудра - 2 Ст. Ложки
- Білки курячих яєць - 3 штуки
1. Просіяне борошно змішайте з ванільним цукром і цукровою пудрою, добре змішайте. Додайте нарізане кубиками вершкове масло і швидко розітріть суміш до стану великої крихти.
2. Додайте жовток, сметану і замісіть еластичне тісто. Форму для випічки змастіть рослинною олією і рівномірно розподіліть в ній тісто по дну, формуючи бортики 3-4 см заввишки.
3. Наколи тісто виделкою і відправте форму в морозилку на 30 хвилин. Випікайте корж в розігрітій до 190 градусів духовці 15 хвилин.
4. Приготуйте начинку: білки збийте з допомогою міксера до стійкої піни. Не припиняючи збивати, додайте цукор з ванільним цукром і доведіть масу до стійких піків.
5. Відкладіть 1/3 білкової маси. До 2/3 маси додайте промиті і просушені ягоди червоної смородини. Акуратно перемішайте і викладіть на остигнула основу.
6. Зверху розподіліть залишилася білкову масу. Випікайте в розігрітій до 160 градусів духовці 40 хвилин. Смачного!