Рецепт Яловичина з червоною смородиною фото

Яловичина з червоною смородиною
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо, Ягоди, Яловичина, Смородина, Червона смородина
Рецепти для схуднення
На обід, На вечерю
Гарячі страви

Вже не вперше готую м'ясо з ягодами, і кожен раз виходить дуже смачно. Сьогодні розповім, як приготувати яловичину з червоною смородиною - смачне і гідне блюдо для свята.

Яловичину тушу в духовці в казані або горщиках. Можете приготувати її в мультиварці. Виходить соковите і ніжне м'ясо з великою кількістю підливи, тому блюдо можна подавати з гарніром з рису або інших круп. Якщо смородина кисла, то можете додати більше цукру, щоб відрегулювати смак. До столу яловичину з червоною смородиною подають гарячою.

  • Яловичина - 750 грам
  • Цибуля - 1 штука
  • Часник - 2 зубчики
  • Морквина - 1 штука
  • Червона смородина - 0, 5 склянки
  • Червоне вино - 1, 5 склянки
  • Бульйон - 3 склянки
  • Вершкове масло - 3 Ст. Ложки
  • Борошно - 3 Ст. Ложки
  • Розмарин - 1 штука (гілочка)
  • Какао - 1 Ст. Ложка
  • Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
  • Сіль - За смаком
1
Вимийте яловичину і наріжте її невеликими шматочками. Очистіть і наріжте дрібно цибулю, а також морква і часник.
2
В казані розігрійте рослинне масло і викладіть яловичину, обсмажуйте на сильному вогні кілька хвилин до утворення скоринки, потім зменшіть вогонь.
3
Викладіть в казан до м'яса цибулю, морквину і часник, подрібніть розмарин і відправте його туди ж, готуйте хвилину і відправте в казан вершкове масло.
4
Відразу після додавання масла відправте в казан борошно, какао і перемішайте все, готуйте 1-2 хвилини і відразу влийте червоне вино і смородину. Гасіть на середньому вогні до випаровування вина наполовину.
5
Влийте м'ясний бульйон, посоліть і накрийте казанок кришкою. Надішліть його в розігрітий до 200 градусів духовку на 45 хвилин.
6
Через необхідний час дістаньте і залиште його на 10 хвилин під закритою кришкою.
7
Відкрийте кришку і перекладіть м'ясо в тарілку, подавайте його ще гарячим.

Схожі рецепти