Пиріг з червоною смородиною
(покроковий рецепт з фото)
Мультиварка - це та річ, без якої я тепер не уявляю свій кулінарний шлях. Найскладніше для мене - готувати в ній випічку. Але зараз я це роблю все краще і краще, практика, так би язикати
Наприклад, недавно я дізналася про те, як приготувати пиріг з червоною смородиною. За рахунок ягід текстура виходить соковитою, але тісто не розм'якне. А ще виходить хороший контраст кислого головного інгредієнта з солодким смаком тесту. Моя порада: використовуйте тільки свіжу смородину.
- Смородина червона - 200 грам
- Манька - 10 грам
- Яйце - 2 штуки
- Цукор - 1 Склянка
- Борошно - 1 Склянка
- Сода - 0, 5 чайних ложки
- Оцет - 0, 5 чайних ложки
- Вершкове масло - 10 грам
Смородину промойте. Видаліть у ягід гілочки. Обсушити ягоди на паперовому рушнику, наприклад.
Яйця збийте з цукром в блендері.
Далі додайте соду, гаситься оцтом, і всипте борошно. Ще раз перемішайте.
Чашу мультиварки змастіть маслом і присипте борошном.
Тепер в чашу влийте тісто, а зверху висипте ягоди. Трохи притисніть їх ложкою.
Готуйте пиріг в режимі "випічка" протягом 65 хвилин. Приємного чаювання!