Рецепт Відкритий пиріг зі смородиною фото

Відкритий пиріг зі смородиною
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто, Ягоди, Дріжджове тісто, Смородина
Вегетаріанське харчування, Пісні страви
На обід, На вечерю, Для дітей, На сніданок, Десерт
Випічка, Солодке, Пироги

Влітку так хочеться солодкого ягідної випічки, але думка про тимчасові витрати часто зупиняє. Тому я пропоную купити готове дріжджове тісто і побалувати близьких смачним великим пирогом.

Якщо Вам раптом захотілося чогось по-літньому смачного, то даний рецепт стане справжньою паличкою-виручалочкою. Викладаємо на тісто свіжу смородину, яку можна замінити будь-якими іншими ягодами, прикрашаємо пиріг по своєму смаку і через 30 хвилин подаємо до чаю. Записуйте рецепт!

  • Тісто дріжджове - 700-800 грам
  • Смородина - 300 грам
  • Цукор - 1 Склянка
  • Крохмаль - 1, 5 Ст. Ложки
  • Жовток яйця - 1 штука
  • Цукрова пудра - За смаком (для прикраси)
відкритий пиріг зі смородиною - фото крок 1
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Ягоди очистіть від смітинок. У мене 200 грам чорної смородини і 100 грам червоної.
відкритий пиріг зі смородиною - фото крок 2
Тісто розділи 2 нерівні частини: 2/3 і 1/3.
Більшу частину розкачати в коло.
відкритий пиріг зі смородиною - фото крок 3
Ягоди помийте, трохи обсушити паперовим
Рушником. Додайте цукор, крохмаль і акуратно перемішайте.
відкритий пиріг зі смородиною - фото крок 4
Викладіть ягоди на тісто, роблячи невеликий відступ від краю.
відкритий пиріг зі смородиною - фото крок 5
Другу частину тіста розкачати і наріжте смужками. Сформуйте велику решітку.
відкритий пиріг зі смородиною - фото крок 6
Два джгутики або один довгий залиште для бортика пирога. Викладіть по колу, прикриваючи кінчики смужок решітки. Поставте пиріг в тепле місце на 30-40 хвилин, щоб тісто піднялося.
відкритий пиріг зі смородиною - фото крок 7
Коли пиріг піднявся, змастіть його жовтком і поставте в розігріту до 180 градусів духовку на 25-30 хвилин.
відкритий пиріг зі смородиною - фото крок 8
За бажанням можете посипати готовий пиріг цукровою пудрою. Смачного!

Схожі рецепти