Відкритий пиріг зі смородиною
(покроковий рецепт з фото)
Влітку так хочеться солодкого ягідної випічки, але думка про тимчасові витрати часто зупиняє. Тому я пропоную купити готове дріжджове тісто і побалувати близьких смачним великим пирогом.
Якщо Вам раптом захотілося чогось по-літньому смачного, то даний рецепт стане справжньою паличкою-виручалочкою. Викладаємо на тісто свіжу смородину, яку можна замінити будь-якими іншими ягодами, прикрашаємо пиріг по своєму смаку і через 30 хвилин подаємо до чаю. Записуйте рецепт!
- Тісто дріжджове - 700-800 грам
- Смородина - 300 грам
- Цукор - 1 Склянка
- Крохмаль - 1, 5 Ст. Ложки
- Жовток яйця - 1 штука
- Цукрова пудра - За смаком (для прикраси)
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Ягоди очистіть від смітинок. У мене 200 грам чорної смородини і 100 грам червоної.
Тісто розділи 2 нерівні частини: 2/3 і 1/3.
Більшу частину розкачати в коло.
Більшу частину розкачати в коло.
Ягоди помийте, трохи обсушити паперовим
Рушником. Додайте цукор, крохмаль і акуратно перемішайте.
Рушником. Додайте цукор, крохмаль і акуратно перемішайте.
Викладіть ягоди на тісто, роблячи невеликий відступ від краю.
Другу частину тіста розкачати і наріжте смужками. Сформуйте велику решітку.
Два джгутики або один довгий залиште для бортика пирога. Викладіть по колу, прикриваючи кінчики смужок решітки. Поставте пиріг в тепле місце на 30-40 хвилин, щоб тісто піднялося.
Коли пиріг піднявся, змастіть його жовтком і поставте в розігріту до 180 градусів духовку на 25-30 хвилин.
За бажанням можете посипати готовий пиріг цукровою пудрою. Смачного!