Рецепт Відкритий картопляний пиріг фото

Відкритий картопляний пиріг
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Тісто, М'ясо, Овочі, Свинина, Картопля, Листкове тісто
Вагітним і годуючим
На обід, На вечерю, На святковий стіл, День народження
Випічка, Пироги

Нереально смачний відкритий картопляний пиріг виходить приготувати за допомогою цього рецепта, який мені розповіла знайома з Італії. Пиріг виходить просто чудо, мої все в захваті. Пробуйте самі.

Відмінний рецепт, як приготувати відкритий картопляний пиріг. При приготуванні замість копченої свинини відмінно підійде звичайний бекон або інша копченості. Також з приправами можете експериментувати, відмінно підійде сушений базилік, koriandr і м. d. Вершки краще використовуйте більш ласий, не менше 20% жирності. Відкритий картопляний пиріг подавайте до столу гарячим, попередньо розрізавши на порційні шматочки. Прикрасити пиріг можна гілочкою зелені.

  • Картопля - 800 грам
  • Листкове тісто - 500 грам
  • Рослинна олія - 1 Ст. Ложка
  • Вершкове масло - 1 Ст. Ложка
  • Копчена свинина - 300 грам
  • Ріпчаста цибуля - 1 штука
  • Зелень - 1 пучок
  • Вершки - 200 мілілітрів
  • Сіль - 1 Чайна ложка
  • Чорний мелений перець - 3 щіпки
відкритий картопляний пиріг - фото крок 1
1. Листкове тісто необхідно розморозити, дістаньте з упаковки і розкачайте качалкою. Потім акуратно викладіть його в форму для випікання, яка попередньо змастивши вершковим маслом. Зробіть проколи вилкою, для того щоб тісто сильно не піднялося.
відкритий картопляний пиріг - фото крок 2
2. Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння і наріжте невеликими кубиками, або півкільцями. Копченості також наріжте кубиками, як і цибуля. У глибоку сковороду налийте трохи олії, викладіть цибулю і копчену свинину і обсмажуйте на середньому вогні, постійно перемішуючи. Обсмажуйте до появи золотистої скоринки, приблизно 7-9 хвилин.
відкритий картопляний пиріг - фото крок 3
3. Картопля промийте, почистіть і наріжте тонкими скибочками. Додайте в сковороду обсмажувати. Потім зелень промийте і наріжте, також викладіть до решти інгредієнтів в сковороду. Обсмажуйте всі разом ще приблизно 10-12 хвилин, потім зніміть з вогню і поставте охолоджуватися.
відкритий картопляний пиріг - фото крок 4
4. Трохи остигнула начинку пирога посоліть і поперчіть, перемішайте. Потім викладіть рівномірно на тісто в форму. Зверху залийте все вершками.
відкритий картопляний пиріг - фото крок 5
5. Надішліть пиріг випікатися в духову шафу при температурі 180-200 градусів. За часом приготування займе приблизно 40-45 хвилин. Готовність пирога можна визначити за допомогою звичайної вилки. Якщо картопля м'який, пиріг готовий. Дістаньте пиріг з духовки, розріжте і подавайте до столу. Смачного!

Схожі рецепти