Рецепт Відкритий овочевий пиріг фото

Відкритий овочевий пиріг
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Овочі
Вагітним і годуючим
На обід , На вечерю
Випічка , Пироги , Солоне
Кількість порцій: 8-10
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Це рецепт овочевого пирога на картопляному тісті. Смачний, яскравий, ситний і з найпростіших продуктів. Спробуйте!

Опис приготування:

Пиріг гарний як в теплом, так і в охолодженому вигляді. Яскравий, соковитий, ароматний -він стане прикрасою будь-якого столу! Можна подати його на сніданок або як перекус протягом дня. Поєднання овочів можете сміливо варіювати на свій розсуд. У мене в цей раз пиріг з гарбузом, перцем, цибулею і помідорами. Дуже смачний і апетитний, встояти неможливо! Спробуйте приготувати відкритий овочевий пиріг, порадуйте себе і своїх близьких цієї чудової домашньою випічкою.

  • Борошно - 150 грам
  • Яйце - 3 штуки
  • Вершкове масло - 50 грам
  • Розпушувач тіста - 1 Чайна ложка
  • Картопля - 200 грам (вже очищений)
  • Гарбуз - 200 грам
  • Цибуля - 1 штука
  • Перець солодкий - 1 штука
  • Помідор - 1 штука
  • Молоко - 100 мілілітрів
  • Сир - 50 грам
  • Рослинна олія - 3 Ст. Ложки
  • Паприка - 1/2 чайних ложки
  • Горіх мускатний - 1 щіпка
  • Сіль - За смаком
відкритий овочевий пиріг - фото крок 1
Підготуйте всі інгредієнти для пирога. Картопля заздалегідь очистите, відваріть до готовності і перетворите в пюре.
відкритий овочевий пиріг - фото крок 2
Окремо для заливки знадобиться молоко, сир і два яйця.
відкритий овочевий пиріг - фото крок 3
Для начинки наріжте соломкою гарбуз і перець. Цибуля наріжте пір'ям, помідор тонкими часточками.
відкритий овочевий пиріг - фото крок 4
Обсмажте овочі на рослинному маслі до готовності. В кінці додайте сіль, мускатний горіх і паприку. Остудіть.
відкритий овочевий пиріг - фото крок 5
Для тіста з'єднайте в глибокій мисці картопляне пюре, нарізане шматочками вершкове масло і одне яйце.
відкритий овочевий пиріг - фото крок 6
Перемішайте інгредієнти між собою.
відкритий овочевий пиріг - фото крок 7
Додайте щіпку солі, розпушувач і частинами введіть борошно.
відкритий овочевий пиріг - фото крок 8
Замісити тісто. Якщо необхідно, додайте ще трохи борошна. Тісто має вийти м'яким і трохи липнути до рук.
відкритий овочевий пиріг - фото крок 9
Для заливки з'єднайте молоко, яйця і тертий сир.
відкритий овочевий пиріг - фото крок 10
Роз'ємну форму, діаметром не більше 20 см, застелите пергаментом, змастіть маслом і покладіть тісто, рівномірно розподіливши його по всій формі. Сформуйте високі бортики. Якщо необхідно, посипте борошном тісто.
відкритий овочевий пиріг - фото крок 11
Викладіть всю начинку.
відкритий овочевий пиріг - фото крок 12
Зверху залийте все яєчно-сирною сумішшю.
відкритий овочевий пиріг - фото крок 13
Випікайте при 180 градусах близько 45 хвилин до утворення рум'яного верху.
відкритий овочевий пиріг - фото крок 14
Готовий пиріг остудіть прямо в формі, а потім акуратно витягніть і подайте до столу, за бажанням прикрасивши свіжою зеленню. Відкритий овочевий пиріг готовий.
відкритий овочевий пиріг - фото крок 15
Смачного!

Схожі рецепти