Перловка з грибами в горщику
(покроковий рецепт з фото)
Перловка, приготована з грибами, та ще й в горщику - це справжнє смакота! Таке блюдо можна подати як на обід, так і на сніданок або вечерю! Дуже смачно!
Страви, приготовані в горщиках, володіють особливим смаком і ароматом, ну а що вже говорити про перловку в поєднанні з печерицями! Порадуйте своїх домочадців і приготуйте перловку з грибами в горщику, слідуючи цим рецептом! Ця страва напевно полюбитися і вам, і вашим близьким, і не тільки за його чудові смакові якості, але і за легкість приготування. Отже, ділюся рецептом приготування перловки з грибами в горщику!
- Перлова крупа - 1 Склянка
- Печериці - 150 грам
- Сіль - За смаком
- Масло рослинне - За смаком (для смаження)
- Вода - За смаком
1. Перлову крупу ретельно промиваємо до прозорості води.
2. Потім злегка обсмажити на олії, щоб перловка трохи підрум'яниться.
3. Крупно нарізаємо печериці і додаємо їх в сковороду до перловки. Продовжуємо смажити 6-8 хвилин.
4. Викладаємо обсмажену перловку з печерицями в горщик (горщики) і заливаємо окропом, щоб вода була на 2 пальці вище рівня перловки. Солимо і додаємо лавровий лист.
5. Накриваємо горщики кришками і відправляємо в духовку. Запікаємо перловку з грибами при температурі 200-220 градусів до закипання, потім зменшуємо вогонь до 180 градусів і залишаємо на 60-80 хвилин. Перловка повинна стати м'якою і увібрати в себе всю рідину.
6. Смачного!