Рецепт Перловка з грибами в горщику фото

Перловка з грибами в горщику
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Крупи , Гриби , Перлова крупа , Печериці
Дієтичне харчування , Вегетаріанське харчування , Вагітним і годуючим
На обід , На сніданок
Гарячі страви
Кількість порцій: 2
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Перловка, приготована з грибами, та ще й в горщику - це справжнє смакота! Таке блюдо можна подати як на обід, так і на сніданок або вечерю! Дуже смачно!

Опис приготування:

Страви, приготовані в горщиках, володіють особливим смаком і ароматом, ну а що вже говорити про перловку в поєднанні з печерицями! Порадуйте своїх домочадців і приготуйте перловку з грибами в горщику, слідуючи цим рецептом! Ця страва напевно полюбитися і вам, і вашим близьким, і не тільки за його чудові смакові якості, але і за легкість приготування. Отже, ділюся рецептом приготування перловки з грибами в горщику!

  • Перлова крупа - 1 Склянка
  • Печериці - 150 грам
  • Сіль - За смаком
  • Масло рослинне - За смаком (для смаження)
  • Вода - За смаком
перловка з грибами в горщику - фото крок 1
1. Перлову крупу ретельно промиваємо до прозорості води.
перловка з грибами в горщику - фото крок 2
2. Потім злегка обсмажити на олії, щоб перловка трохи підрум'яниться.
перловка з грибами в горщику - фото крок 3
3. Крупно нарізаємо печериці і додаємо їх в сковороду до перловки. Продовжуємо смажити 6-8 хвилин.
перловка з грибами в горщику - фото крок 4
4. Викладаємо обсмажену перловку з печерицями в горщик (горщики) і заливаємо окропом, щоб вода була на 2 пальці вище рівня перловки. Солимо і додаємо лавровий лист.
перловка з грибами в горщику - фото крок 5
5. Накриваємо горщики кришками і відправляємо в духовку. Запікаємо перловку з грибами при температурі 200-220 градусів до закипання, потім зменшуємо вогонь до 180 градусів і залишаємо на 60-80 хвилин. Перловка повинна стати м'якою і увібрати в себе всю рідину.
перловка з грибами в горщику - фото крок 6
6. Смачного!

Схожі рецепти