Рецепт Перловка з грибами в мультиварці фото

Перловка з грибами в мультиварці
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Крупи, Перлова крупа
Вегетаріанське харчування, Пісні страви
На обід, На вечерю
Гарячі страви, Каші

Сьогодні я пропоную вам приготувати на обід смачну і корисну кашу, адже зробити її дуже легко, особливо в мультиварці. З таким ароматним гарніром будь-яку страву буде ще смачніше і ситніше.

Не дарма перловку називають кашею краси, адже в ній міститься багато вітамінів і мікроелементів, які необхідні нашому організму і які сприяю виробленню колагену. Тому я вважаю, що цю крупу обов'язково потрібно включати в свій повсякденний раціон, і для цього я пропоную вам досить простий рецепт перловки з грибами в мультиварці. Взагалі, ця каша сама по собі досить смачна, але іноді я додаю до неї різні інгредієнти, щоб зробити її смак ще більш насиченим. Ну а такий варіант відмінно підійде, наприклад, для пісного або вегетаріанського столу, та й з м'яском ця каша буде відмінно поєднуватися. Загалом, цей рецепт приготування перловки з грибами в мультиварці підходить до будь-якого випадку, так що обов'язково візьміть його на замітку.

  • Крупа перлова - 2 склянки (мультистакана )
  • Вода - 5 склянок (мультистаканов )
  • Печериці - 500 грам
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
  • Масло рослинне - 50 грам
  • Перець чорний мелений - За смаком
  • Сіль - За смаком
перловка з грибами в мультиварці - фото крок 1
Печериці ретельно промиваємо та нарізаємо на чотири частини. Ріпчасту цибулю чистимо і ріжемо на невеликі кубики.
перловка з грибами в мультиварці - фото крок 2
У чашу мультиварки наливаємо трохи рослинного масла і викладаємо в неї нарізані цибулю і гриби. Включаємо режим "випічка" і обсмажуємо все протягом 10 хвилин. Перекладаємо гриби і цибулю в тарілку.
перловка з грибами в мультиварці - фото крок 3
Тепер нам необхідно кілька разів промити перловку і викласти в мультиварку. Заливаємо її водою і ставимо режим "каша" з 40 хвилин.
перловка з грибами в мультиварці - фото крок 4
Після закінчення режиму відкриваємо кришку і додаємо до перловки обсмажені з цибулею гриби, солимо і перчимо до смаку, перемішуємо і ще на 40 хвилин встановлюємо режим "каша" . Готову страву розкладаємо по тарілках і подаємо до столу. Смачного!

Схожі рецепти