Перловка в горщику з куркою
(покроковий рецепт з фото)
Перлову кашу у нас готують рідко, і це незаслужено. Адже вона така смачна і корисна. Якщо правильно приготувати - відірватися неможливо.
Це дуже смачна страва з перловки з куркою. Заздалегідь замочіть крупу в воді, а м'ясо замаринуйте в соєвому соусі і спеціях. Обсмажте на сковороді цибулю з морква, а потім додайте помідори і трохи протушкувати, після чого змішайте з перловкою. М'ясо обсмажте. У горщики укладіть перловку з овочами, потім шматочки болгарського перцю і м'ясо. Накрийте кришечками і відправте в духовку, розігріту до 200 градусів, на півтори години. При подачі на стіл прикрасьте кашу зеленню. Смачного!
- Куряче м'ясо - 800 грам
- Перлова крупа - 500 грам
- Морква - 1 штука
- Цибуля - 1 штука
- Помідор - 1 штука
- Болгарський перець - 1 штука
- Зелень - 1 пучок
- Масло рослинне - За смаком
- Соєвий соус - За смаком
- Сіль, спеції - За смаком
Перед приготуванням замочіть перлову крупу на кілька годин (в ідеалі - на ніч).
М'ясо порізати, додайте спеції і соєвий соус і залиште маринуватися на пару годин.
Поріжте цибулю, морква і помідори. Спочатку обсмажити цибулю з морква, потім додайте помідори і трохи протушкувати.
Потім змішайте овочі з перловкою, попередньо злив з неї воду. М'ясо обсмажте до напівготовності.
У горщики укладіть перловку з овочами, потім шматочки болгарського перцю і м'ясо. Накрийте кришечками і відправте в духовку, розігріту до 200 градусів, на півтори години. При подачі на стіл прикрасьте кашу зеленню.