Перловка з м'ясом в горщику
(покроковий рецепт з фото)
Перловка з м'ясом в горщику - ідеальне блюдо для ситного і смачного обіду або вечері! готується просто, припаде до смаку всій родині.
Перловку попередньо замочіть. М'ясо з цибулею і часником обсмажте. Розкладіть всі інгредієнти по горщикам, залийте їх окропом. Накрийте горщики фольгою. Поставте в духовку на 1, 5 годину.
- Яловичина жирна - 600 грам
- Крупа перлова - 250 грам
- Цибуля - 2 штуки
- Вершкове масло - 50 грам
- Петрушка рубана - За смаком
- Лавровий лист - 3 штуки
- Перець чорний мелений - За смаком
- Часник - 2 зубчики
1. Насамперед перловку потрібно гарненько промити, залити холодною водою і залишити на 3-4 години.
2. Яловичину - нарізати невеликими шматочками.
3. Потім потрібно нарізати цибулю, обсмажте його на сковороді, змащеній олією, до золотистого кольору. Потім слід додати часник, м'ясо і обсмажувати на сильному вогні 5-10 хвилин до утворення на м'ясі золотистої скоринки. Потім - розкласти отриману суміш по горщикам, додати спеції і сіль за смаком.
4. Тепер злийте воду з перловки і розкладіть крупу по горщикам поверх м'яса з цибулею.
5. Залийте все окропом так, щоб він на 1 см. Покривав вміст горщика.
6. Помістіть горщики, накриті фольгою, в попередньо розігріту до 200 градусів духовку на 30 хвилин, потім зменшіть температуру до 180 градусів і залиште страву в духовці ще на годину. Потім вимкніть духовку, але залиште горщики в ній ще на півгодини.
7. Готову страву посипати зеленню, покладіть по шматочку вершкового масла в кожен горщик. Смачного!