Рецепт Перловка з м'ясом в горщику фото

Перловка з м'ясом в горщику
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо , Яловичина , Крупи , Перлова крупа
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На обід , На вечерю
Гарячі страви
Кількість порцій: 3
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Перловка з м'ясом в горщику - ідеальне блюдо для ситного і смачного обіду або вечері! готується просто, припаде до смаку всій родині.

Опис приготування:

Перловку попередньо замочіть. М'ясо з цибулею і часником обсмажте. Розкладіть всі інгредієнти по горщикам, залийте їх окропом. Накрийте горщики фольгою. Поставте в духовку на 1, 5 годину.

  • Яловичина жирна - 600 грам
  • Крупа перлова - 250 грам
  • Цибуля - 2 штуки
  • Вершкове масло - 50 грам
  • Петрушка рубана - За смаком
  • Лавровий лист - 3 штуки
  • Перець чорний мелений - За смаком
  • Часник - 2 зубчики
перловка з м'ясом в горщику - фото крок 1
1. Насамперед перловку потрібно гарненько промити, залити холодною водою і залишити на 3-4 години.
перловка з м'ясом в горщику - фото крок 2
2. Яловичину - нарізати невеликими шматочками.
перловка з м'ясом в горщику - фото крок 3
3. Потім потрібно нарізати цибулю, обсмажте його на сковороді, змащеній олією, до золотистого кольору. Потім слід додати часник, м'ясо і обсмажувати на сильному вогні 5-10 хвилин до утворення на м'ясі золотистої скоринки. Потім - розкласти отриману суміш по горщикам, додати спеції і сіль за смаком.
перловка з м'ясом в горщику - фото крок 4
4. Тепер злийте воду з перловки і розкладіть крупу по горщикам поверх м'яса з цибулею.
перловка з м'ясом в горщику - фото крок 5
5. Залийте все окропом так, щоб він на 1 см. Покривав вміст горщика.
перловка з м'ясом в горщику - фото крок 6
6. Помістіть горщики, накриті фольгою, в попередньо розігріту до 200 градусів духовку на 30 хвилин, потім зменшіть температуру до 180 градусів і залиште страву в духовці ще на годину. Потім вимкніть духовку, але залиште горщики в ній ще на півгодини.
перловка з м'ясом в горщику - фото крок 7
7. Готову страву посипати зеленню, покладіть по шматочку вершкового масла в кожен горщик. Смачного!

Схожі рецепти