Перловка з фаршем
(покроковий рецепт з фото)
Перловка з фаршем не може похвалитися експрес-приготуванням, але зате вона володіє такими якостями, як користь для організму і ситістю. Саме такі страви бажано готувати в осінній період.
Якщо перлову крупу замочити звечора, то процес приготування можна скоротити. В іншому блюдо готуватися просто і з ним впорається починаюча господиня.
- Перлова крупа - 130 грам
- Фарш - 350 грам
- Морква - 1/2 штуки (середнього розміру
) - Цибуля ріпчаста - 1/2 штуки (середнього розміру)
- Зіра - 1/2 чайних ложки
- Рослинна олія - - За смаком
- Сіль - - За смаком
Підготуйте необхідні інгредієнти.
Промийте перлову крупу в декількох водах. Залийте, щоб покрило і залиште на 3 годину.
В 3-4 ст.Л рослинного масла обсмажте нарізаний довільно цибулю і дрібно терту моркву.
Через 3 години перловка вбере більшу частину води. Перекладіть її, не сливах рідина, в керамічний горщик. Додайте обсмажені цибулю з морквою, залийте 1, 5 склянки води, перемішайте, накрийте кришкою і поставте в розігріту духовку до 200 градусів на 1, 5 годину.
По завершенні часу дістаньте горщик, перемішайте.
Фарсі сіль, додайте зіру і додайте до перловки. Перемішайте.
Влийте 1, 5 склянки води, додайте лавровий лист і поставте в духовку ще на годину-годину і 15 хвилин. Після виберіть, перемішайте і залиште в вимкненій духовці на 40 хвилин "упревать" .
Блюдо подавайте гарячим з солоними або квашеними овочами. Смачного!