Деруни з грибами
(покроковий рецепт з фото)
Для приготування дерунів з грибами підійдуть сушені або свіжі гриби. У начинку можна Добаїть також овочів, тоді вона вийде більш соковитою. Деруни з грибами смажаться на сковороді на плиті. Пробуємо!
Як приготувати деруни з грибами?
1. Спочатку замочіть гриби, залийте окропом. Можна, можливо, звичайно, використовувати і свіжі. Але в мене - сушені. Коли гриби набухнуть, злийте їх і поріжте на маленькі шматочки.
2. Картопля почистіть, промийте, натріть на тертці або в комбайні. Викладіть в марлю і видавити сік. Крохмаль, загутсевшій в соку, поверніть в терту картоплю.
3. Додайте в картопляну масу яйце, борошно, сіль, спеції на сові розсуд. Можна потерти в тісто цибулину або подрібнити зелену цибулю. Гриби також додайте і все ретельно перемішайте, щоб вийшла однорідна маса.
4. У сковороді на середньо-високому вогні нагрійте 4-5 ложок олії. Ложкою викладіть 4 деруна і розрівняйте. Смажте з одного боку протягом 3-4 хвилин, потім переверніть і смажте з іншого боку ще стільки ж.
5. Готові деруни подавайте з вершковим маслом або сметаною.
Смачного!
- Картопля - 7-9 штук
- Борошно - 4-5 Ст. Ложок
- Яйце - 1 штука
- Цибулина - 1 штука (середньої величини)
- Сушені гриби - 0, 5 склянки
- Рослинна олія - 0, 5 склянки
1. Спочатку замочіть гриби, залийте окропом. Можна, можливо, звичайно, використовувати і свіжі. Але в мене - сушені. Коли гриби набухнуть, злийте їх і поріжте на маленькі шматочки.
2. Картопля почистіть, промийте, натріть на тертці або в комбайні. Викладіть в марлю і видавити сік. Крохмаль, загутсевшій в соку, поверніть в терту картоплю.
3. Додайте в картопляну масу яйце, борошно, сіль, спеції на сові розсуд. Можна потерти в тісто цибулину або подрібнити зелену цибулю. Гриби також додайте і все ретельно перемішайте, щоб вийшла однорідна маса.
4. У сковороді на середньо-високому вогні нагрійте 4-5 ложок олії. Ложкою викладіть 4 деруна і розрівняйте. Смажте з одного боку протягом 3-4 хвилин, потім переверніть і смажте з іншого боку ще стільки ж.
5. Готові деруни подавайте з вершковим маслом або сметаною.
Смачного!