Рецепт Деруни з грибами фото

Деруни з грибами
(покроковий рецепт з фото)

Білоруська кухня
Овочі , Картопля , Гриби
Дієтичне харчування , Пісні страви , Роздільне харчування
На обід , На вечерю
Гарячі страви
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 35 хв.

Для приготування дерунів з грибами підійдуть сушені або свіжі гриби. У начинку можна Добаїть також овочів, тоді вона вийде більш соковитою. Деруни з грибами смажаться на сковороді на плиті. Пробуємо!

Опис приготування:

Як приготувати деруни з грибами?

1. Спочатку замочіть гриби, залийте окропом. Можна, можливо, звичайно, використовувати і свіжі. Але в мене - сушені. Коли гриби набухнуть, злийте їх і поріжте на маленькі шматочки.

2. Картопля почистіть, промийте, натріть на тертці або в комбайні. Викладіть в марлю і видавити сік. Крохмаль, загутсевшій в соку, поверніть в терту картоплю.

3. Додайте в картопляну масу яйце, борошно, сіль, спеції на сові розсуд. Можна потерти в тісто цибулину або подрібнити зелену цибулю. Гриби також додайте і все ретельно перемішайте, щоб вийшла однорідна маса.

4. У сковороді на середньо-високому вогні нагрійте 4-5 ложок олії. Ложкою викладіть 4 деруна і розрівняйте. Смажте з одного боку протягом 3-4 хвилин, потім переверніть і смажте з іншого боку ще стільки ж.

5. Готові деруни подавайте з вершковим маслом або сметаною.

Смачного!

  • Картопля - 7-9 штук
  • Борошно - 4-5 Ст. Ложок
  • Яйце - 1 штука
  • Цибулина - 1 штука (середньої величини)
  • Сушені гриби - 0, 5 склянки
  • Рослинна олія - 0, 5 склянки
Як приготувати деруни з грибами?

1. Спочатку замочіть гриби, залийте окропом. Можна, можливо, звичайно, використовувати і свіжі. Але в мене - сушені. Коли гриби набухнуть, злийте їх і поріжте на маленькі шматочки.

2. Картопля почистіть, промийте, натріть на тертці або в комбайні. Викладіть в марлю і видавити сік. Крохмаль, загутсевшій в соку, поверніть в терту картоплю.

3. Додайте в картопляну масу яйце, борошно, сіль, спеції на сові розсуд. Можна потерти в тісто цибулину або подрібнити зелену цибулю. Гриби також додайте і все ретельно перемішайте, щоб вийшла однорідна маса.

4. У сковороді на середньо-високому вогні нагрійте 4-5 ложок олії. Ложкою викладіть 4 деруна і розрівняйте. Смажте з одного боку протягом 3-4 хвилин, потім переверніть і смажте з іншого боку ще стільки ж.

5. Готові деруни подавайте з вершковим маслом або сметаною.

Смачного!

Схожі рецепти