Рецепт Білоруські деруни картопляні фото

Білоруські деруни картопляні
(покроковий рецепт з фото)

Білоруська кухня
Борошно, Овочі, Картопля
Вегетаріанське харчування
На обід, На полуденок, На сніданок
Випічка, Оладки

Традиційно деруни готували по типу оладок, тільки картопляних і з додаванням яєць і борошна. Нещодавно дізнався рецепт, як приготувати білоруські драники картопляні, які робляться без яєць.

Цей рецепт мені підказали знайомі білоруси, які дуже здивувалися, коли я почав забивати яйця в картопляне тісто. Вони розповіли, що необхідну в'язкість тіста дає картопляний крохмаль і борошно. Вони добре тримають форму, а скоринка виходить рум'яної і дуже апетитною. Готові деруни подають обов'язково гарячими, прямо зі сковороди зі сметаною або сирним соусом.

  • Картопля - 6-7 штук
  • Борошно - 170 грам
  • Сода - 1 Чайна ложка
  • Крем 20% жирності - 1 Ст. Ложка
  • Сіль і мелений перець - За смаком
білоруські деруни картопляні - фото крок 1
1. Картоплю чищу і мою, подрібнюю на крупній або дрібній тертці, кому як більше подобається.
білоруські деруни картопляні - фото крок 2
2. У миску до подрібненого картоплі додаю борошно, головне не переборщити, додавайте максимум до 170 грам.
білоруські деруни картопляні - фото крок 3
3. В окремій мисці змішую столову ложку жирної сметани з чайною ложкою без гірки соди. А потім додаю цю масу до картоплі, перемішую тісто руками, солю і перчу.
білоруські деруни картопляні - фото крок 4
4. У сковороду наливаю соняшникову олію і ставлю на вогонь, гарненько розігріваю і викладаю ложкою картопляну масу.
білоруські деруни картопляні - фото крок 5
5. Обсмажую деруни на середньому вогні з двох сторін до появи золотистої скоринки.
білоруські деруни картопляні - фото крок 6
6. Готові деруни відразу перекладаю на паперовий рушник, щоб вони ввібрали зайвий жир, а потім подаю до столу зі сметаною.

Схожі рецепти