Білоруські деруни картопляні
(покроковий рецепт з фото)
Традиційно деруни готували по типу оладок, тільки картопляних і з додаванням яєць і борошна. Нещодавно дізнався рецепт, як приготувати білоруські драники картопляні, які робляться без яєць.
Цей рецепт мені підказали знайомі білоруси, які дуже здивувалися, коли я почав забивати яйця в картопляне тісто. Вони розповіли, що необхідну в'язкість тіста дає картопляний крохмаль і борошно. Вони добре тримають форму, а скоринка виходить рум'яної і дуже апетитною. Готові деруни подають обов'язково гарячими, прямо зі сковороди зі сметаною або сирним соусом.
- Картопля - 6-7 штук
- Борошно - 170 грам
- Сода - 1 Чайна ложка
- Крем 20% жирності - 1 Ст. Ложка
- Сіль і мелений перець - За смаком
1. Картоплю чищу і мою, подрібнюю на крупній або дрібній тертці, кому як більше подобається.
2. У миску до подрібненого картоплі додаю борошно, головне не переборщити, додавайте максимум до 170 грам.
3. В окремій мисці змішую столову ложку жирної сметани з чайною ложкою без гірки соди. А потім додаю цю масу до картоплі, перемішую тісто руками, солю і перчу.
4. У сковороду наливаю соняшникову олію і ставлю на вогонь, гарненько розігріваю і викладаю ложкою картопляну масу.
5. Обсмажую деруни на середньому вогні з двох сторін до появи золотистої скоринки.
6. Готові деруни відразу перекладаю на паперовий рушник, щоб вони ввібрали зайвий жир, а потім подаю до столу зі сметаною.