Деруни картопляні з м'ясом
(покроковий рецепт з фото)
На обід мені іноді хочеться соковитих дерунів з м'ясною начинкою зі сметаною і солоним огірком. У робочі будні такий обід або вечерю - просто необхідний. Перед вами - простий рецепт пріготволенія з фото.
Деруни картопляні з м'ясом обожнюють все. Чим менше за розміром вони у вас будуть, тим швидше прожаряться. М'ясо для дерунів використовуйте будь, найкраще - суміш свинини з яловичиною. По бажанню, в картопляний фарш можна додати подрібнену зелень - петрушку, Зелена цибуля, кріп.
- Картопля - 6 штук (великого розміру)
- Яйце - 1 штука
- Борошно - 2-3 Ст. Ложок
- Цибулина - 2 штуки (невеликі)
- Крем - 2 Ст. Ложки
- Сіль, перець - За смаком
- М'ясний фарш - 250 грам (будь-який)
1. Промийте і очистіть картопля. Потім натріть на тертці або в комбайні.
2. Терту картоплю викладіть в сито, розмістіть над мискою. Вичавіть руками. Коли рідина трохи постоїть, ви побачите на дні миски крохмаль. Сік злийте, а крохмаль змішайте з тертою картоплею.
3. Одну цибулину почистіть і також натріть на тертці. До картоплі додайте яйце, сіль, перець, борошно, сметану, гарненько перемішайте.
4. У товстостінну сковороду влийте кілька ложок олії, нагрійте на середньому вогні. Ложкою викладіть і вирівняйте чотири деруна. Фарш змішайте з дрібно нарізаною цибулею, сіллю і перцем. На деруни в сковороді покладіть по ложці м'ясної начинки.
5. На м'ясо викладіть ще ложку тертої картоплі, розрівняйте. Переверните. Смажити деруни картопляні з м'ясом треба до золотисто-коричневого кольору, приблизно по 6-7 хвилин з кожного боку.
6. Готові картопляні деруни з м'ясом подавайте з вершковим маслом або зі сметаною. Смачного!