Деруни картопляні
(покроковий рецепт з фото)
Сьогодні ми з вами наочно обговоримо, як приготувати деруни картопляні смачно і без зайвих турбот. Як ви розумієте, це ті ж деруни, просто під іншою назвою. Готуються ж вони майже однаково.
Що може бути легше в приготуванні, ніж таке блюдо, як деруни! Смажити картоплю теж зовсім непогано. Але ж хочеться іноді урізноманітнити меню. Тим більше, якщо продукти одні й ті ж. До речі, такі ось деруни цілком можуть замінити котлети, і хоча в них немає м'яса, вони цілком зійдуть за основне блюдо.
- Картопля - 1 кілограм
- Борошно - 100 грам
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Масло рослинне - 70 грам
- Крем - За смаком
- Яйця - 2 штуки
- Сіль, перець, спеції - За смаком
Чистим картофель. Трьом його на крупній тертці. Можете скористатися кухонним комбайном, виставивши режим великої терки. Розбиваємо пару яєць в картопляну масу.
Потім ріжемо цибулю кубиками. Якщо ви все ж користуєтеся механічним приладом, то сміливо відправляйте туди і цибулю. Після чого насипаємо жменю борошна. Солимо, перчимо до смаку. Все ретельно перемішуємо.
Нагріваємо сковорідку. Наливаємо в неї соняшникової рафінованої олії, викладаємо картопляні котлетки-оладки. Масла не шкодуйте, інакше деруни можуть підгоріти або пересохнути. Як ви розумієте, воду краще не доливати, щоб нічого не розпалося.
Обсмажуємо деруни з обох сторін до золотистої скоринки. Коли деруни прожаряться, покладіть їх на серветку, щоб стік зайвий жир. Подавати краще в гарячому вигляді і зі сметаною. Смачного!