Білоруські чаклуни
(покроковий рецепт з фото)
Як приготувати білоруські чаклуни? Дивіться рецепт традиційної страви на основі картоплі і м'яса. Готуються чаклуни дуже просто і швидко. Подаються до столу гаряченькими зі сметанкою! смакота!
Для любителів картоплі немає нічого кращого, чим поласувати стравами з неї, улюбленої. Традиційні білоруські "чаклуни" - це варіація на тему цепеліни. Гарячі чаклуни подаються до столу зі свіжою домашньою сметаною, також смачно їх їсти, умочати їх в якийсь соус. Хай щастить!
- Картопля - 500 грам
- Фарш м'ясний - 150 грам (свинина або свинина + яловичина)
- Яйце - 1 штука
- Сіль і спеції - За смаком
- Масло рослинне - За смаком (для смаження)
Картопля промиваємо і очищаємо. Варимо до готовності в киплячій підсоленій воді.
Фарш з'єднуємо з яйцем, сіллю і спеціями.
Тепер потрібно остудити картопля і подрібнити його в пюре за допомогою кухонного комбайна. Зайву рідину віджимають.
Розкачуємо з картопляного тіста корж і викладаємо в середину фарш. Формуємо пиріжки-чаклуни.
Обсмажуємо чаклуни з усіх боків на олії до золотистої скоринки.
Смачного!