Деруни (чаклуни)
(покроковий рецепт з фото)
У цієї смачної страви білоруської кухні багато всяких назв: деруни, деруни, а ще їх називають чаклуни. Чаклуни готують з м'ясом, втім, не тільки в Білорусі, але і в Україні і в Росії.
Приготувати деруни (чаклуни) дуже легко, та й продукти найпростіші. Дивіться покрокові рекомендації і готуйте із задоволенням.
- Картопля - 6-7 штук
- Свинячий фарш - 400 грам
- Цибуля - 1 штука
- Яйце - 1 штука
- Борошно - 3 Ст. Ложки
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Чорний перець - 3 грами
- Рослинна олія - 50-70 грам
Підготуйте інгредієнти.
Приготуйте фарш, додайте в нього лук, сіль, чорний мелений перець.
На дрібній тертці натріть цибулю.
На середній терці натріть картоплю.
Додайте в терту картоплю цибульне пюре, яйце, сіль, чорний мелений перець, борошно. Дійте швидко, щоб картопля не потемнів.
Добре вимішайте тісто.
На добре розігріту сковороду влийте рослинне масло, столовою ложкою викладіть тісто, не надто товстим шаром, розрівнюючи його.
Як тільки дерун почне "прихоплюватися", поверх коржі з тіста викладіть м'ясний фарш, пріплюснув його в коржик.
Поверх м'ясного фаршу знову викладіть шар картопляного тіста. Смажте на середньому вогні. Щоб картопля і м'ясо добре присмажився всередині, накрийте кришкою. Як тільки низ добре прожариться, переверніть і обсмажте з іншого боку.
Подавайте деруни зі сметаною, овочами, зеленню. Це дуже смачно, сім'я буде задоволена!