Рецепт Деруни (чаклуни) фото

Деруни (чаклуни)
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Білоруська кухня
Овочі , Картопля
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю
Гарячі страви
Кількість порцій: 4-5
Час приготування: 40 хв.

У цієї смачної страви білоруської кухні багато всяких назв: деруни, деруни, а ще їх називають чаклуни. Чаклуни готують з м'ясом, втім, не тільки в Білорусі, але і в Україні і в Росії.

Опис приготування:

Приготувати деруни (чаклуни) дуже легко, та й продукти найпростіші. Дивіться покрокові рекомендації і готуйте із задоволенням.

  • Картопля - 6-7 штук
  • Свинячий фарш - 400 грам
  • Цибуля - 1 штука
  • Яйце - 1 штука
  • Борошно - 3 Ст. Ложки
  • Сіль - 1 Чайна ложка
  • Чорний перець - 3 грами
  • Рослинна олія - 50-70 грам
деруни (чаклуни) - фото крок 1
Підготуйте інгредієнти.
деруни (чаклуни) - фото крок 2
Приготуйте фарш, додайте в нього лук, сіль, чорний мелений перець.
деруни (чаклуни) - фото крок 3
На дрібній тертці натріть цибулю.
деруни (чаклуни) - фото крок 4
На середній терці натріть картоплю.
деруни (чаклуни) - фото крок 5
Додайте в терту картоплю цибульне пюре, яйце, сіль, чорний мелений перець, борошно. Дійте швидко, щоб картопля не потемнів.
деруни (чаклуни) - фото крок 6
Добре вимішайте тісто.
деруни (чаклуни) - фото крок 7
На добре розігріту сковороду влийте рослинне масло, столовою ложкою викладіть тісто, не надто товстим шаром, розрівнюючи його.
деруни (чаклуни) - фото крок 8
Як тільки дерун почне"прихоплюватися" , поверх коржі з тіста викладіть м'ясний фарш, пріплюснув його в коржик.
деруни (чаклуни) - фото крок 9
Поверх м'ясного фаршу знову викладіть шар картопляного тіста. Смажте на середньому вогні. Щоб картопля і м'ясо добре присмажився всередині, накрийте кришкою. Як тільки низ добре прожариться, переверніть і обсмажте з іншого боку.
деруни (чаклуни) - фото крок 10
Подавайте деруни зі сметаною, овочами, зеленню. Це дуже смачно, сім'я буде задоволена!

Схожі рецепти