Рецепт Картопляні чаклуни фото

Картопляні чаклуни
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Білоруська кухня
Овочі, Картопля
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю
Гарячі страви, Страви з начинкою

Перед вами рецепт приготування картопляних чаклунів. Це традиційне білоруське блюдо, яке має також і український аналог - деруни. Називати можна по-різному, головне, що це дуже смачно!

Перед вами рецепт, який підкаже, як приготувати картопляні чаклуни в домашніх умовах. Красені, вірно? У приготуванні все просто, був би кухонний комбайн або блендер, або Терк, на худий кінець. Вони і справді чаклунські, чоловіки від таких картопляних оладок з начинкою просто без розуму!

  • Картопля - 1 кілограм
  • Фарш - 400 грам
  • Цибуля - 1 штука
  • Яйце - 1 штука
  • Спеції - За смаком
картопляні чаклуни - фото крок 1
1. Ось все інгредієнти. Картоплю і цибулю моєму, чистим, трьом на дрібній тертці. Поки що нехай лежать на різних тарілках. У фарш додати сіль і спеції, картоплю злегка віджимають від зайвої рідини, додамо яйце і сіль, перемішаємо. Можна додати ложку борошна, якщо хочете зробити деруни щільніше.
картопляні чаклуни - фото крок 2
2. Тепер добре прогріваємо сковороду з рослинним маслом і викладаємо спочатку шар картопляний, потім м'ясний, а потім посипаємо цибулею і знову зверху трохи підливати картопляного тіста. Добре обсмажити з двох сторін кожен млинець.
картопляні чаклуни - фото крок 3
3. Кожен чаклун відкидаємо спочатку на серветку, а потім вже на тарілку. Смачного!

Схожі рецепти