Картопляні чаклуни
(покроковий рецепт з фото)
Перед вами рецепт приготування картопляних чаклунів. Це традиційне білоруське блюдо, яке має також і український аналог - деруни. Називати можна по-різному, головне, що це дуже смачно!
Перед вами рецепт, який підкаже, як приготувати картопляні чаклуни в домашніх умовах. Красені, вірно? У приготуванні все просто, був би кухонний комбайн або блендер, або Терк, на худий кінець. Вони і справді чаклунські, чоловіки від таких картопляних оладок з начинкою просто без розуму!
- Картопля - 1 кілограм
- Фарш - 400 грам
- Цибуля - 1 штука
- Яйце - 1 штука
- Спеції - За смаком
1. Ось все інгредієнти. Картоплю і цибулю моєму, чистим, трьом на дрібній тертці. Поки що нехай лежать на різних тарілках. У фарш додати сіль і спеції, картоплю злегка віджимають від зайвої рідини, додамо яйце і сіль, перемішаємо. Можна додати ложку борошна, якщо хочете зробити деруни щільніше.
2. Тепер добре прогріваємо сковороду з рослинним маслом і викладаємо спочатку шар картопляний, потім м'ясний, а потім посипаємо цибулею і знову зверху трохи підливати картопляного тіста. Добре обсмажити з двох сторін кожен млинець.
3. Кожен чаклун відкидаємо спочатку на серветку, а потім вже на тарілку. Смачного!