Чаклуни з картоплі і м'ясного фаршу
(покроковий рецепт з фото)
Приготуємо чаклуни з картоплі і м'ясного фаршу - це шикарне блюдо, яке підійде для щоденного раціону. Неймовірно смачно, ситно і поживно! Подавати чаклуни можна з овочами і сметаною.
Фарш для чаклунів краще використовувати домашнього приготування, можна взяти ошийок, щоб він вийшов соковитим. Готувати чаклуни будемо на сковороді, але за бажанням їх можна зробити в духовці. Чаклуни можна використовувати як основне блюдо, в поєднанні з овочами або соліннями вийде дуже смачно і ситно.
- Картопля - 250 грам
- Фарш м'ясний - 100 грам
- Цибуля ріпчаста - 30 грам
- Яйця курячі - 1 штука
- Борошно пшеничне - 1-2 Ст. Ложок
- Сіль - За смаком
- Перець - За смаком
Підготуйте всі інгредієнти.
Картопля очистіть, натріть на дрібній тертці, трохи відіжміть рідину. Додайте до картоплі одне велике куряче яйце.
Всипте в ємність пшеничне борошно, сіль і перець за смаком.
Цибулю очистіть і наріжте дрібними кубиками, додайте цибулю до фаршу, змішайте, сіль і перець додайте за смаком.
Тепер сформуйте чаклуни, частина картоплі покрийте фаршем.
Поверх фаршу додайте ще картопля. Сформуйте заготовку так, щоб фарш був усередині, а картопля його повністю покривав.
Смажте чаклуни на рослинній олії, під кришкою, по 8-10 хвилин з кожного боку, на самому маленькому вогні.
Смачного!