Запіканка з картоплі і м'ясного фаршу
(покроковий рецепт з фото)
Запіканка з картоплі і м'ясного фаршу - дуже просте в приготуванні, але неймовірно смачне, соковите і ситне блюдо, яке можна сміливо ставити навіть на святковий стіл. Справжнє свято живота!
Запіканка з картоплі і м'ясного фаршу - страва, яке готується з досить простих і доступних інгредієнтів, ніяких дивовижних продуктів вам не буде потрібно. Так сам рецепт приготування запіканки з картоплі і м'ясного фаршу дуже простий - розбереться навіть новачок. А блюдо виходить - дуже смачне, соковите, ситне, апетитне… звичайно, калорійне і важке, кожен день таким харчуватися - небезпечно для здоров'я, але у вихідний день або на свято - можна собі дозволити. Отже, розповідаю, як приготувати картопляну запіканку з фаршем!
- Картопля - 1 кілограм
- Фарш м'ясний - 700 грам
- Печериці - 300 грам
- Помідори - 300 грам
- Сир - 250 грам
- Яйце - 1 штука
- Сіль, перець - - За смаком
- Вершкове масло - 50 грам
- Кетчуп - 3 Ст. Ложки
Відварюємо картоплю до готовності в підсоленій воді.
Фарш обсмажуємо на середньому вогні до напівготовності. Як тільки поміняє колір - знімаємо з вогню, солимо, перчимо і відставляємо.
Печериці нарізаємо і ріжемо тонкими скибочками (при бажанні, можна використовувати і інші гриби).
Аналогічно тонкими скибочками нарізаємо і помідори.
У відварений до готовності картоплю додаємо вершкове масло, яйце, сіль і перець. Перетворюємо в пюре.
У злегка змащену маслом форму для запікання викладаємо картопляне пюре. Розрівнюємо, щоб вийшов рівний шар.
Злегка змащуємо кетчупом.
На картопля викладаємо фарш. Знову ж, разравниваем, щоб вийшов рівний шар.
Далі - шар з печериць.
Далі - шар помідорів.
Зверху щедро посипаємо все це справа тертим сиром.
Для соковитості змащуємо майонезом.
Запікаємо 15 хвилин при 180 градусах, після чого дістаємо з духовки і подаємо до столу. Смачного!