Рецепт Картопляні деруни з грибами фото

Картопляні деруни з грибами
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Овочі, Картопля, Гриби
Вегетаріанське харчування, Пісні страви
На обід, На вечерю
Гарячі страви

Я щиро впевнений у тому, що не буде знайдене в світі людини, яка б не любила деруни! Як можна не любити ці шалені хрусткі картопляні оладки? Обожнюю експериментувати з їх приготуванням!

Сьогодні поділюся з вами черговий своєї експериментаторської знахідкою - рецептом, як приготувати картопляні деруни з грибами. Це шалений смачно! т.К. Свіжі гриби (крім печериць, звичайно ж) на моїй кухні - це, відверто кажучи, рідкість, використовую сушені. Але якщо ви завзятий грибник - сміливо використовуйте свіжі. Подавайте такі деруни, як і звичайні - зі свіжою густою сметанкою!

  • Картопля - 680-700 грам
  • Борошно - 1/4 склянки (об'ємом 250 мл)
  • Яйце - 1 штука
  • Молоко - 1/4 склянки (об'ємом 250 мл)
  • Сіль, перець - За смаком
  • Рослинна олія - За смаком (для смаження)
  • Сушені гриби - 30 грам (у мене суміш; або жменю свіжих)
  • Червона цибуля - 40-50 грам
  • Кріп - 1 Чайна ложка (у мене сушений)
картопляні деруни з грибами - фото крок 1
Гриби замочіть. Якщо у вас покупні, то замочуйте їх відповідно до інструкції на упаковці. Якщо свої, то просто заливайте водою, щоб покривала.
картопляні деруни з грибами - фото крок 2
Цибулю очистіть, подрібніть і обсмажте з подрібненими отмоченной грибами на розігрітій з невеликою кількістю масла сковороді. Обсмажуйте до м'якості, потім додайте за смаком сіль і перець, а також кріп.
картопляні деруни з грибами - фото крок 3
Перемішайте і перекладіть поки в тарілочку.
картопляні деруни з грибами - фото крок 4
Картопля очистіть від шкірки і натріть на середнього розміру тертці (можна скористатися кухонним комбайном). Перекладіть в мисочку, додайте яйце, молоко, борошно. Посоліть і поперчіть за смаком і перемішайте.
картопляні деруни з грибами - фото крок 5
У сковороду влийте рослинного масла так, щоб його було приблизно 0, 5 сантиметра в висоту. Розігрійте на великому вогні. Картопляну масу викладайте в масло ложкою, розподіляючи "тісто" за формою оладок. Зверху викладайте невелику ложечку начинки, а на неї - ще трохи картопляного "тесту" .
картопляні деруни з грибами - фото крок 6
Обсмажуйте кілька хвилин з двох сторону до рум'яності і золотистого.

Схожі рецепти