Картопляні деруни з грибами
(покроковий рецепт з фото)
Я щиро впевнений у тому, що не буде знайдене в світі людини, яка б не любила деруни! Як можна не любити ці шалені хрусткі картопляні оладки? Обожнюю експериментувати з їх приготуванням!
Сьогодні поділюся з вами черговий своєї експериментаторської знахідкою - рецептом, як приготувати картопляні деруни з грибами. Це шалений смачно! т.К. Свіжі гриби (крім печериць, звичайно ж) на моїй кухні - це, відверто кажучи, рідкість, використовую сушені. Але якщо ви завзятий грибник - сміливо використовуйте свіжі. Подавайте такі деруни, як і звичайні - зі свіжою густою сметанкою!
- Картопля - 680-700 грам
- Борошно - 1/4 склянки (об'ємом 250 мл)
- Яйце - 1 штука
- Молоко - 1/4 склянки (об'ємом 250 мл)
- Сіль, перець - За смаком
- Рослинна олія - За смаком (для смаження)
- Сушені гриби - 30 грам (у мене суміш; або жменю свіжих)
- Червона цибуля - 40-50 грам
- Кріп - 1 Чайна ложка (у мене сушений)
Гриби замочіть. Якщо у вас покупні, то замочуйте їх відповідно до інструкції на упаковці. Якщо свої, то просто заливайте водою, щоб покривала.
Цибулю очистіть, подрібніть і обсмажте з подрібненими отмоченной грибами на розігрітій з невеликою кількістю масла сковороді. Обсмажуйте до м'якості, потім додайте за смаком сіль і перець, а також кріп.
Перемішайте і перекладіть поки в тарілочку.
Картопля очистіть від шкірки і натріть на середнього розміру тертці (можна скористатися кухонним комбайном). Перекладіть в мисочку, додайте яйце, молоко, борошно. Посоліть і поперчіть за смаком і перемішайте.
У сковороду влийте рослинного масла так, щоб його було приблизно 0, 5 сантиметра в висоту. Розігрійте на великому вогні. Картопляну масу викладайте в масло ложкою, розподіляючи "тісто" за формою оладок. Зверху викладайте невелику ложечку начинки, а на неї - ще трохи картопляного "тесту" .
Обсмажуйте кілька хвилин з двох сторону до рум'яності і золотистого.