Зрази з капустою
(покроковий рецепт з фото)
Для тих, хто любить експериментувати на кухні, я пропоную дуже цікавий і незвичайний рецепт зраз з капустою. Це просте в приготуванні блюдо стане справжньою окрасою вашого столу.
Сьогодні я хотіла б розповісти вам, як приготувати смачні зрази з капустою - страва, яке нагадує мені чудові часи мого дитинства. Це досить просте в приготуванні і досить економічне блюдо, яке вразить вас своїм насиченим і яскравим смаком. У моїй родині такі зрази люблять абсолютно всі і дорослі, та діти, тому я готую їх дуже часто, тим більше що зробити їх дійсно легко і просто. Звичайно, ви можете привнести в це блюдо якісь свої зміни, адже в зраз найголовніше - це фантазія, а я розповім вам свій простий рецепт зраз з капустою, який я використовую найчастіше.
- Картопля - 1 кілограм
- Яйце - 1 штука
- Борошно - 3 Ст. Ложки
- Капуста білокачанна - 300 грам
- Морква - 1 штука
- Перець болгарський - 0, 5 штуки
- Паста томатна - 2 Ст. Ложки
- Масло рослинне - - За смаком
- Перець чорний мелений - - За смаком
- Сіль - - За смаком
- Сухарі паніровочні - - За смаком
Картоплю чистимо і відварюємо до повної готовності. Воду слід посолити, можна так само додати кілька лаврових листочків для аромату.
Коли картопля буде готовий, зливаємо воду і робимо картопляне пюре. При бажанні можна додати спеції.
Тепер необхідно дочекатися, поки пюре охолоне. У цей час можна приготувати начинку. Для цього обсмажуємо на рослинному маслі нашатковану капусту, ріпчаста цибуля, терту моркву і нарізану болгарський перець, в кінці обсмажування додаємо пару ложок томатної пасти, сіль і чорний мелений перець. Начинка готова, а в тепле пюре ми розбиваємо яйце і всипаємо 3 столові ложки борошна, ретельно перемішуємо.
Тепер приступимо до ліплення зраз: руки змащуємо рослинним маслом і робимо з картопляного пюре невелику коржик, в центр коржі кладемо начинку, з'єднуємо краю і формуємо зразу.
Тепер обвалюють зрази в панірувальних сухарях, так вони виходити ніжні всередині з хрусткою скоринкою. Замість панірувальних сухарів можна використовувати борошно.
У сковороді розігріваємо олію і обсмажуємо на ньому зрази з усіх боків до рум'яної скоринки.
Готові зрази подаємо до столу зі сметаною або сметанним соусом. Приємного всім апетиту! !!