Перловка з сухофруктами
(покроковий рецепт з фото)
Перловка зазвичай асоціюється з їдальнею і м'ясною підливою. Але що, якщо я вам покажу рецепт перловки з сухофруктами? Знайома каша заграє новими фарбами, вельми оригінальне блюдо виходить!
Щоб перловка була смачною, її потрібно як слід промити і навіть проварити пару раз, зливаючи воду. Для приготування перловки з сухофруктами крім звичних кураги та родзинок візьміть ще чорнослив, горіхи (я люблю з волоськими готувати), навіть ягоду свіжу можете додати (полуницю, наприклад). До речі, замість цукру можете покласти мед, так і корисніше буде.
- Вода - 1 літр
- Перловка - 50 грам
- Горіхи волоські - За смаком
- Чорнослив - 20-30 грам
- Чорнослив - 7-10 штук
- Ізюм - 50 грам
- Цукор - За смаком
- Полуничний - За смаком
Підготуйте всі необхідні інгредієнти.
Щоб перловка вийшла не сухий і добре зварилася, потрібно повторити таку процедуру хоча б зо два: залити перловку водою, довести її до кипіння, потім злити воду, промити крупу і знову залити водою і поставити варитися. Тепер вже до готовності.
Поки каша вариться, займіться сухофруктами: їх варто промити, можна навіть запарити окропом, щоб вони були м'якше.
Потім курагу і чорнослив поріжте на шматочки.
У глибокій сковороді розігрійте вершкове масло і викладіть сухофрукти.
Потім курагу і чорнослив поріжте на шматочки.
У глибокій сковороді розігрійте вершкове масло і викладіть сухофрукти.
Додайте горіхи і свіжу ягоду. Перемішайте все і обсмажте злегка.
Додайте цукор до сухофруктів, перемішайте ще раз, готуйте хвилин 5, поки цукор не розтане і не стане золотистим.
Перекладіть всю фруктово-горіхову суміш зі сковороди до каші, варіть ще хвилин 10.
Готову перловку з сухофруктами подавайте, прикрасивши листочком м'яти. Смачного!