Рецепт Бульбянікі фото

Бульбянікі
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Білоруська кухня
Овочі, Картопля
Дієтичне харчування
На обід, На вечерю
Страви з начинкою

Бульбянікі - одне з національних страв білоруської кухні. Представляють вони з себе картопляні зрази з начинкою. Подавати їх краще всього зі сметаною або сметанним соусом.

Просто, ситно і дуже смачно! Всім любителям картоплі в усіх його проявах рекомендую неодмінно спробувати! Як я вже казав, начинка може бути тут найрізноманітніша. Готують бульбянікі з гарбузом, з ягодами, з тушкованою капустою, з фаршем. Я сьогодні пропоную приготувати бульбянікі з начинкою з лісових грибів. Гриби і цибулю я попередньо обсмажити до готовності і трохи посолила за смаком. Готується дане блюдо не складно, і буде доречно на будь-якому, навіть святковому столі.

  • Картопля - 1 кілограм
  • Яйце - 1 штука
  • Борошно - 3-4 Ст. Ложок( і ще трохи для панірування)
  • Рослинна олія - За смаком (для смаження)
  • Сіль - За смаком
  • Начинка - За смаком
бульбянікі - фото крок 1
Підготуйте всі інгредієнти.
бульбянікі - фото крок 2
Картопля очистіть, наріжте, залийте водою і відваріть до готовності.
бульбянікі - фото крок 3
Потім злийте повністю весь відвар і потовчіть готову картоплю до консистенції пюре. Якщо будуть невеликі шматочки, можна залишити.
бульбянікі - фото крок 4
Дайте пюре трохи охолонути і додайте яйце, борошно і сіль за смаком.
бульбянікі - фото крок 5
Перемішайте все. Повинна вийде злегка липка, але пластична маса. Сильно забивати тісто борошном не варто.
бульбянікі - фото крок 6
Насипте на тарілку рівним шаром борошно і покладіть на неї трохи картопляної маси. Надайте картоплі форму коржі і викладіть по центру начинку.
бульбянікі - фото крок 7
Підверніть краю і загорніть начинку, формуючи пиріжок.
бульбянікі - фото крок 8
Паралельно розігрійте сковороду з рослинним маслом і викладайте на неї сфорязикні бульбянікі.
бульбянікі - фото крок 9
Обсмажувати необхідно на середньому вогні з двох сторін до золотистого кольору.
бульбянікі - фото крок 10
Готові бульбянікі подавайте в гарячому вигляді, із зеленню і соусом. Смачного!

Схожі рецепти