Бульбянікі
(покроковий рецепт з фото)
Бульбянікі - одне з національних страв білоруської кухні. Представляють вони з себе картопляні зрази з начинкою. Подавати їх краще всього зі сметаною або сметанним соусом.
Просто, ситно і дуже смачно! Всім любителям картоплі в усіх його проявах рекомендую неодмінно спробувати! Як я вже казав, начинка може бути тут найрізноманітніша. Готують бульбянікі з гарбузом, з ягодами, з тушкованою капустою, з фаршем. Я сьогодні пропоную приготувати бульбянікі з начинкою з лісових грибів. Гриби і цибулю я попередньо обсмажити до готовності і трохи посолила за смаком. Готується дане блюдо не складно, і буде доречно на будь-якому, навіть святковому столі.
- Картопля - 1 кілограм
- Яйце - 1 штука
- Борошно - 3-4 Ст. Ложок( і ще трохи для панірування)
- Рослинна олія - За смаком (для смаження)
- Сіль - За смаком
- Начинка - За смаком

Підготуйте всі інгредієнти.

Картопля очистіть, наріжте, залийте водою і відваріть до готовності.

Потім злийте повністю весь відвар і потовчіть готову картоплю до консистенції пюре. Якщо будуть невеликі шматочки, можна залишити.

Дайте пюре трохи охолонути і додайте яйце, борошно і сіль за смаком.

Перемішайте все. Повинна вийде злегка липка, але пластична маса. Сильно забивати тісто борошном не варто.

Насипте на тарілку рівним шаром борошно і покладіть на неї трохи картопляної маси. Надайте картоплі форму коржі і викладіть по центру начинку.

Підверніть краю і загорніть начинку, формуючи пиріжок.

Паралельно розігрійте сковороду з рослинним маслом і викладайте на неї сфорязикні бульбянікі.

Обсмажувати необхідно на середньому вогні з двох сторін до золотистого кольору.

Готові бульбянікі подавайте в гарячому вигляді, із зеленню і соусом. Смачного!