Рецепт Куряча полендвіца фото

Куряча полендвіца
(покроковий рецепт з фото)

Білоруська кухня
Птах, Курка
Для діабетиків
На святковий стіл, Фуршет, Святковий обід
Гарячі страви

Як на мене, одне з кращих страв білоруської кухні - куряча полендвіца. Тому викладаю тут рецепт приготування курячої полендвіци в домашніх умовах.

Приготування полендвіци - дуже довгий процес. На це піде майже місяць, але результат того вартий. Класичний рецепт курячої полендвіци передбачає додавання маси спецій як для розсолу, так і для розтирання. Незважаючи на це, готувати полендвіцу нескладно. По суті, треба просто вимочити її в розсолі і після цього тільки міняти середу, в якій вона буде сушитися. Етапи:

1. Заливаємо в каструлю 1, 5 л води, додаємо спеції: лавровий лист, мелений лавровий лист, гвоздички, насіння кропу, насіння гірчиці, сіль. Доводимо розсіл до кипіння.

2. Коли розсіл остудити, кидаємо туди м'ясо. Ми залишаємо на 4-7 днів в провітрюваному місці, можна на балконі.

3. Виймаємо м'ясо з розсолу, обтирає серветкою. Готуємо суміш для розтирання. Часник натираємо на дрібній тертці, додаємо цукор, хрін, зелень петрушки і кропу. Натираємо суміш на м'ясо, загортаємо його в пергаментний упаковку і залишаємо на добу в кімнаті.

4. Ставимо м'ясо на друшляк або сито. Зверху притискаємо його чимось важким. Ми залишаємо на добу. З м'яса витік сік, ножем зрізаємо залишки суміші.

5. Загортаємо м'ясо не менше ніж в п'ять шарів марлі, перев'язуємо і вішаємо сушиться в сухому місці. Полендвіца буде готова через півтори два тижні.


  • Філе - 500 грам
  • Вода - 1, 5 L
  • Сіль - 1/4 склянки
  • Лавровий лист - 1 штука
  • Мелений лавровий лист - 1/2 чайних ложки
  • Гвоздички- 3 штуки
  • Насіння кропу - 1/2 чайних ложки
  • Насіння гірчиці - 1/2 чайних ложки
  • Хрін - 2 чайних ложки
  • Сушена зелень петрушки - 25 грам
  • Сушена зелень кропу- 25 грам
  • Цукор - 1/2 чайних ложки
  • Часник - 1/2 штуки
Приготування полендвіци - дуже довгий процес. На це піде майже місяць, але результат того вартий. Класичний рецепт курячої полендвіци передбачає додавання маси спецій як для розсолу, так і для розтирання. Незважаючи на це, готувати полендвіцу нескладно. По суті, треба просто вимочити її в розсолі і після цього тільки міняти середу, в якій вона буде сушитися. Етапи:

1. Заливаємо в каструлю 1, 5 л води, додаємо спеції: лавровий лист, мелений лавровий лист, гвоздички, насіння кропу, насіння гірчиці, сіль. Доводимо розсіл до кипіння.

2. Коли розсіл остудити, кидаємо туди м'ясо. Ми залишаємо на 4-7 днів в провітрюваному місці, можна на балконі.

3. Виймаємо м'ясо з розсолу, обтирає серветкою. Готуємо суміш для розтирання. Часник натираємо на дрібній тертці, додаємо цукор, хрін, зелень петрушки і кропу. Натираємо суміш на м'ясо, загортаємо його в пергаментний упаковку і залишаємо на добу в кімнаті.

4. Ставимо м'ясо на друшляк або сито. Зверху притискаємо його чимось важким. Ми залишаємо на добу. З м'яса витік сік, ножем зрізаємо залишки суміші.

5. Загортаємо м'ясо не менше ніж в п'ять шарів марлі, перев'язуємо і вішаємо сушиться в сухому місці. Полендвіца буде готова через півтори два тижні.

Схожі рецепти