Куряча полендвіца
(покроковий рецепт з фото)
Як на мене, одне з кращих страв білоруської кухні - куряча полендвіца. Тому викладаю тут рецепт приготування курячої полендвіци в домашніх умовах.
Приготування полендвіци - дуже довгий процес. На це піде майже місяць, але результат того вартий. Класичний рецепт курячої полендвіци передбачає додавання маси спецій як для розсолу, так і для розтирання. Незважаючи на це, готувати полендвіцу нескладно. По суті, треба просто вимочити її в розсолі і після цього тільки міняти середу, в якій вона буде сушитися. Етапи:
1. Заливаємо в каструлю 1, 5 л води, додаємо спеції: лавровий лист, мелений лавровий лист, гвоздички, насіння кропу, насіння гірчиці, сіль. Доводимо розсіл до кипіння.
2. Коли розсіл остудити, кидаємо туди м'ясо. Ми залишаємо на 4-7 днів в провітрюваному місці, можна на балконі.
3. Виймаємо м'ясо з розсолу, обтирає серветкою. Готуємо суміш для розтирання. Часник натираємо на дрібній тертці, додаємо цукор, хрін, зелень петрушки і кропу. Натираємо суміш на м'ясо, загортаємо його в пергаментний упаковку і залишаємо на добу в кімнаті.
4. Ставимо м'ясо на друшляк або сито. Зверху притискаємо його чимось важким. Ми залишаємо на добу. З м'яса витік сік, ножем зрізаємо залишки суміші.
5. Загортаємо м'ясо не менше ніж в п'ять шарів марлі, перев'язуємо і вішаємо сушиться в сухому місці. Полендвіца буде готова через півтори два тижні.
- Філе - 500 грам
- Вода - 1, 5 L
- Сіль - 1/4 склянки
- Лавровий лист - 1 штука
- Мелений лавровий лист - 1/2 чайних ложки
- Гвоздички- 3 штуки
- Насіння кропу - 1/2 чайних ложки
- Насіння гірчиці - 1/2 чайних ложки
- Хрін - 2 чайних ложки
- Сушена зелень петрушки - 25 грам
- Сушена зелень кропу- 25 грам
- Цукор - 1/2 чайних ложки
- Часник - 1/2 штуки
1. Заливаємо в каструлю 1, 5 л води, додаємо спеції: лавровий лист, мелений лавровий лист, гвоздички, насіння кропу, насіння гірчиці, сіль. Доводимо розсіл до кипіння.
2. Коли розсіл остудити, кидаємо туди м'ясо. Ми залишаємо на 4-7 днів в провітрюваному місці, можна на балконі.
3. Виймаємо м'ясо з розсолу, обтирає серветкою. Готуємо суміш для розтирання. Часник натираємо на дрібній тертці, додаємо цукор, хрін, зелень петрушки і кропу. Натираємо суміш на м'ясо, загортаємо його в пергаментний упаковку і залишаємо на добу в кімнаті.
4. Ставимо м'ясо на друшляк або сито. Зверху притискаємо його чимось важким. Ми залишаємо на добу. З м'яса витік сік, ножем зрізаємо залишки суміші.
5. Загортаємо м'ясо не менше ніж в п'ять шарів марлі, перев'язуємо і вішаємо сушиться в сухому місці. Полендвіца буде готова через півтори два тижні.