Полендвіца з картоплею
(покроковий рецепт з фото)
Якщо шукаєте рецепт ситного і поживного страви, то рекомендую рецепт, як приготувати полендвіцу з картоплею. Подайте блюдо в якості основного на святковий стіл або до сімейної вечері.
Можна використовувати будь-яке м'ясо, полендвіцу готують з курки, свинини, яловичини і навіть конини. Цього разу використовую саме яловичину. Якщо є готова полендвіца в запасі, то можна використовувати її, у мене ж це свіжа яловича вирізка.
- Яловичина - 0, 5 кілограма
- Картопля - 3-4 штук
- Цибулина - 1 штука
- Лимон - 1 штука
- Борошно - 50 грам
- Огірки - 2 штуки
- Сіль і чорний мелений перець - За смаком
- Вершкове масло - 50 грам
- Часник - 1-2 зубчиків
- Кріп - За смаком
1. Насамперед мою м'ясо, потім витираю його насухо. В окремій мисці змішую сіль, чорний мелений перець і лимонний сік, отриманою сумішшю натираю яловичину, відправляю м'ясо в холодильник на пару годин.
2. Дістаю мариноване м'ясо і обвалюють його в борошні з усіх боків.
3. Викладаю шматочки на деко, відправляю їх в духовку на 30-40 хвилин при температурі в 200-220 градусів.
4. Картоплю чищу і мою, нарізаю її невеликими скибочками.
5. Цибулину чищу від лушпиння і мою, потім нарізаю півкільцями.
6. Зубчики часнику чищу і подрібнюю ножем (або пропускаю через прес).
7. Огірки мою, зрізаю у них шкірку, щоб не було гіркоти, а потім нарізаю огірки тонкими кружечками.
8. Зелень мою і витираю серветками, подрібнюю ножем.
9. Сковороду ставлю на вогонь, кладу в неї вершкове масло і обсмажую картоплю близько 15-20 хвилин.
10. Для 5-10 хвилин до закінчення приготування картоплі додаю часник і цибулину.
11. М'ясо нарізаю шматочками, подаю разом з картоплею і огірками, посипаю зеленню.