Аджапсандал з картоплею
(покроковий рецепт з фото)
Аджапсандал - кавказька версія овочевого соте. Готують страву з баклажанів, болгарського перцю, помідорів, лука, часнику і пучка свіжої кінзи. Іноді в аджапсандал додають картоплю.
Докладніше, як приготувати аджапсандал з картоплею, я розповім нижче. Якщо любите, додайте до кінзи пучок свіжого базиліка. Замість помідорів можна використовувати консервоване томати у власному соку. За бажанням в аджапсандал можна додати гострий перець чилі. Це повноцінне смачне блюдо, яке чудового підійде для пісного вечері.
- Баклажан - 1-2 штук
- Болгарський перець - 2-3 штук
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Картопля - 300-400 грам
- Помідори - 2 штуки
- Томатний соус - 40 мілілітрів
- Часник - 2-3 зубчиків
- Цукор - 1 Чайна ложка
- Braai - 1/2 пучка
- Сіль - За смаком
- Чорний перець - За смаком
Підготуйте всі інгредієнти.
Болгарський перець, цибулю і помідори наріжте великими скибочками.
Окремо крупно поріжте баклажан, рясно посипте сіллю і залиште на 20-30 хвилин. Потім промийте в холодній воді і відіжміть.
Очистіть картоплю, наріжте на великі скибочки. Обсмажте на сильному вогні майже до готовності. Перекладіть в миску.
У цьому ж маслі обсмажте баклажан, через 5-7 хвилин додайте цибулю. Смажте цибулю до прозорості.
Потім додайте перець, помідори, томатний соус, дрібно натертий часник і цукор. Влийте томатний соус. Приправити сіллю і poperčite. Закрийте кришкою і тушкуйте 5-6 хвилин.
Додайте картоплю і крупно посіченою кинзу. Знову закрийте кришкою і тушкуйте ще 5 хвилин. Вимкніть вогонь і дайте настоятися мінімум 30 хвилин.
Аджапсандал з картоплею готовий, смачного!