Аджапсандал з м'ясом
(покроковий рецепт з фото)
Ви згодні з твердженням, що експериментувати можна навіть з традиційними і класичними рецептами? Якщо так, то запрошую вас на кухню, щоб спробувати цікаву варіацію відомого страви.
Покажу вам, як приготувати Аджапсандал з м'ясом і картоплею. Що, абсолютно незвичайна ідея, але чому б і ні? В даному випадку блюдо готується в казані на природі, але ви можете легко повторити і вдома, використовуючи посуд з товстим дном або мультиварку, наприклад. Спробувати, на мій погляд, точно варто!
- М'ясо - 1 кілограм (яловичина)
- Баклажани - 1.5 кілограма
- Помідори - 1 кілограм
- Цибуля - 1 кілограм
- Солодкий перець - 5-6 штук
- Голівка часнику - 1 штука
- Гострий перець - 1 штука
- Зелень - 1 пучок (кріп, Braai, чебрець, базилік)
- Картопля - 1 кілограм (по бажанню)
- Сіль і спеції - За смаком
- Рослинна олія - За смаком (для смаження)
1. В казані розігрійте рослинне масло і обсмажте хвилин 5 нарізаний півкільцями або кільцями цибулю.
2. Яловичину вимийте, обсушити, наріжте шматочками і викладіть до цибулі. Смажте хвилин 10, помішуючи періодично.
3. За цей час очистіть від шкірки і наріжте невеликими кубиками баклажани. Додати сіль, через 5 хвилин промийте та висушіть. Викладіть баклажани до м'яса з цибулею.
4. Хвилин через 5 додайте нарізаний тонкими скибочками солодкий перець.
5. А ще через 5 - подрібнені помідори (можна шматочками, очистивши від шкірки).
6. Додайте гострий перець за смаком, сіль, спеції (коріандр обов'язково! ), часник.
7. Зелень вимийте, обсушити і подрібніть. Очистіть картопля, якщо використовуєте.
8. Викладіть в казан картопля і зелень. Все перемішайте акуратно і залиште нудитися до готовності (приблизно годинку).