«Аджапсандал» від Сталика Ханкішіева
(покроковий рецепт з фото)
З появою на прилавку свіжих овочів хочеться скоріше додати їх в свій раціон, щоб організм наситився вітамінами після зими. Розповідаю, як приготувати «Аджапсандал» від Сталика Ханкішіева.
Рецепт приготування дуже простий і доступний, адже всі овочі доступні в наших краях. Аджапсандал - це густий суп, але багато хто сприймає його за овочеве рагу з підливою. На сьогодні є кілька варіантів приготування страви, проте, рецепт від Сталика Ханкішіева - традиційний і дуже вдалий.
- Баклажан - 4 штуки
- Томати - 1 кілограм
- Червоний болгарський перець - 250 грам
- Зелений болгарський перець - 250 грам
- Картопля - 1 кілограм
- Цибуля - 2-3 штук
- Часник - 4 зубчики
- Зелень - 1 пучок (базилік, петрушка, Braai, розмарин)
- Сіль, спеції - За смаком
- Соняшникова олія - 0, 5 склянки
1
Баклажани вимийте і гострим ножем очистіть від шкірки, наріжте їх кубиками середнього розміру і посоліть. Приберіть в сторону на деякий час.
2
Зелений і червоний перці вимийте і очистіть від насіння, потім наріжте невеликими шматочками.
3
Помідори вимийте і викладіть в миску, зробіть хрестоподібні надрізи і залийте окропом. Потім злийте воду і очистіть від шкірки, наріжте їх шматочками.
4
Цибулю очистіть і наріжте тонкими шматочками, часник очистіть і подрібніть. Зелень вимийте і наріжте. Картоплю очистіть від шкірки, помийте і наріжте кубиками.
5
Відіжміть баклажани від утворилася рідини і промийте в холодній воді.
6
В казанок викладіть всі овочі, додайте зелень (трохи залиште для прикраси).
7
За смаком додайте сіль, чорний і червоний перець, каєнський перець, порошок гірчиці, лавровий лист.
8
Влийте соняшникову олію, тушкуйте на слабкому вогні до м'якості всіх овочів (близько 60-90 хвилин).
9
Подавайте гарячий суп-рагу зі свіжою зеленню, смачного!