Шурпа з баранини Сталика Ханкішіева
(покроковий рецепт з фото)
Одне з найсмачніших страв, що мені доводилося куштувати - це шурпа. Уже не перший раз готував її в домашніх умовах, тому розповім, як приготувати шурпу з баранини Сталика Ханкішіева.
Свої знання з приготування цієї страви підкреслив з рецепта Сталика Ханкішіева. Можна знайти кілька варіацій приготування цієї страви, проте є ключові моменти, без яких шурпа не буде такою смачною і справжньою. Саме основне - це використання саме баранини, а про решту розповім далі.
- Баранина з кістками - 1 кілограм
- Цибуля - 700 грам
- Морквина - 1 штука
- Болгарський перець - 2 штуки
- Айва - 1 штука
- Томат - 3-4 штук
- Картопля - 0, 5 кілограма
- Гострий перець - 1 штука
- Сіль і спеції - За смаком (зіра, Braai, кріп, петрушка, koriandr, райхон, джамбул)
1. Насамперед приступаю до підготовки м'яса, беру баранину з кістками, прожилками і всіма плівками. Гарненько мою м'ясо і розміщую його в казан, заливаю холодною водою, а після закипання додаю дрібку солі і прибираю утворилися пінки.
2. Цибуля очищаю від лушпиння і мою, нарізаю тонко, відправляю його в каструлю і варю півгодини на повільному вогні.
3. Морквину чищу і нарізаю крупно, закидаю її в каструлю, додаю цілий стручок гострого перцю і все спеції за смаком. Готую близько 60 хвилин.
4. Помідори мою, зрізаю шкірку, нарізаю крупно, болгарський перець мою і нарізаю, айву мою і очищаю від насіння, нарізаю і закидаю підготовлені продукти в казан. Картопля очищаю і відварюю до готовності окремо, ні в якому разі не в тому ж казані.
5. Варю шурпу до готовності всіх овочів, при цьому ополоником зачерпую бульйон і тонкою цівкою вливаю назад, таким чином бульйон НЕ буде вирувати. За смаком солю.
6. Подаю блюдо так: спершу викладаю потроху всіх овочів і великі шматки м'яса, заливаю бульйоном і кладу відварну картоплю, можна присипати блюдо свіжою зеленню, але у мене такої не було, тільки суха, яку додаю ще на початкових етапах.