Рецепт Шурпа з баранини Сталика Ханкішіева фото

Шурпа з баранини Сталика Ханкішіева
(покроковий рецепт з фото)

Узбецька кухня
М'ясо , Фрукти , Баранина , Айва
Дієтичне харчування
На обід
Супи
Кількість порцій: 6
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Одне з найсмачніших страв, що мені доводилося куштувати - це шурпа. Уже не перший раз готував її в домашніх умовах, тому розповім, як приготувати шурпу з баранини Сталика Ханкішіева.

Опис приготування:

Свої знання з приготування цієї страви підкреслив з рецепта Сталика Ханкішіева. Можна знайти кілька варіацій приготування цієї страви, проте є ключові моменти, без яких шурпа не буде такою смачною і справжньою. Саме основне - це використання саме баранини, а про решту розповім далі.

  • Баранина з кістками - 1 кілограм
  • Цибуля - 700 грам
  • Морквина - 1 штука
  • Болгарський перець - 2 штуки
  • Айва - 1 штука
  • Томат - 3-4 штук
  • Картопля - 0, 5 кілограма
  • Гострий перець - 1 штука
  • Сіль і спеції - За смаком (зіра, Braai, кріп, петрушка, koriandr, райхон, джамбул)
шурпа з баранини Сталика Ханкішіева - фото крок 1
1. Насамперед приступаю до підготовки м'яса, беру баранину з кістками, прожилками і всіма плівками. Гарненько мою м'ясо і розміщую його в казан, заливаю холодною водою, а після закипання додаю дрібку солі і прибираю утворилися пінки.
шурпа з баранини Сталика Ханкішіева - фото крок 2
2. Цибуля очищаю від лушпиння і мою, нарізаю тонко, відправляю його в каструлю і варю півгодини на повільному вогні.
шурпа з баранини Сталика Ханкішіева - фото крок 3
3. Морквину чищу і нарізаю крупно, закидаю її в каструлю, додаю цілий стручок гострого перцю і все спеції за смаком. Готую близько 60 хвилин.
шурпа з баранини Сталика Ханкішіева - фото крок 4
4. Помідори мою, зрізаю шкірку, нарізаю крупно, болгарський перець мою і нарізаю, айву мою і очищаю від насіння, нарізаю і закидаю підготовлені продукти в казан. Картопля очищаю і відварюю до готовності окремо, ні в якому разі не в тому ж казані.
шурпа з баранини Сталика Ханкішіева - фото крок 5
5. Варю шурпу до готовності всіх овочів, при цьому ополоником зачерпую бульйон і тонкою цівкою вливаю назад, таким чином бульйон НЕ буде вирувати. За смаком солю.
шурпа з баранини Сталика Ханкішіева - фото крок 6
6. Подаю блюдо так: спершу викладаю потроху всіх овочів і великі шматки м'яса, заливаю бульйоном і кладу відварну картоплю, можна присипати блюдо свіжою зеленню, але у мене такої не було, тільки суха, яку додаю ще на початкових етапах.

Схожі рецепти