Шурпа з баранини по-узбецьки
(покроковий рецепт з фото)
Шурпу з баранини по-узбецьки ми часто замовляли в кафе, а потім вирішили самостійно освоїти рецепт цього чудового супу. Вся складність була тільки в тому, щоб купити молоду баранину.
Я хочу розповісти, як приготувати шурпу з баранини по-узбецьки в домашніх умовах. Для цього вам потрібна каструля типу казана, з товстим дном, об'ємна, тому що шурпа з баранини по узбецьки повинна варитися нема на бурхливому вогні, а як би нудитися. Крім того, в каструлі обсмажується спочатку м'ясо з цибулею і морквою - це також має означати товсте дно у посуду. Звичайно, за цим рецептом можна готувати шурпу з баранини по-узбецьки на природі, на вогнищі. Успіхів і приємного апетиту!
- Баранина - 500-700 грам
- Картопля - 6 штук
- Морква - 1 штука
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Масло рослинне - 4 Ст. Ложки
- Томатна паста - 4 Ст. Ложки
- Лавровий лист - 1 штука
- Чорний перець - 7 штук
- Зелень петрушка, кріп - 1 штука (пучок)
Промити баранину в холодній воді, обсушити і нарізати шматочками.
В казані розігрійте масло і смажте баранину на сильному вогні 15 хвилин до золотистого кольору.
Додати моркву.
Слідом покладіть крупно нарізану цибулю.
Смажте м'ясо з цибулею і морквою 10 хвилин.
Додайте томатну пасту, лавровий лист і перець.
Через 5 хвилин додайте нарізаний крупно картопля.
Залийте в казан воду і варіть під кришкою 30-40 хвилин до готовності.
Подати з зеленню. Смачного!