Шурпа по-узбецьки з баранини
(покроковий рецепт з фото)
Думаю, навіть ті, хто не дуже любить баранину, із задоволенням з'їдять пару тарілочок такий ось шурпи, адже вона виходить дуже смачною і наваристою, і навіть від одного її аромату прокидається апетит.
Взагалі, баранина це м'ясо на любителя, і багато її не шанують, наприклад, мій чоловік раніше завжди відмовлявся від страв з неї, поки я не приготувала йому шурпу по-узбецьки з баранини в домашніх умовах. Цей суп чоловікові настільки сподобався, що надалі я робила його ще не раз, і завжди шурпа розходилася за лічені хвилини. Це й не дивно, адже вона настільки смачна і ситна, що, з'ївши тарілочку такого супчика, відразу проходить голод, а на душі стає тепло і затишно. Так що я дуже вам рекомендую цей простий рецепт шурпи узбецькою з баранини, адже з ним ви і голод вгамуєте і настрій собі піднімете, я вам обіцяю.
- Баранина - 600-700 грам
- Гайка - 350-400 грам
- Цибуля ріпчаста - 2 штуки
- Морква - 3-4 штук
- Помідори - 1-2 штук
- Часник - 4 зубчики
- Лавровий лист - 2-3 штук
- Зіра - 1 Чайна ложка
- Koriandr - 0, 5 чайних ложки
- Спеції - - За смаком (перець червоний і чорний мелений)
- Сіль - - За смаком
Для початку нам необхідно зрізати жир з баранини і почистити овочі.
Нут замочуємо у воді (бажано попередньо) з 2-3 годину.
Баранину гарненько промиваємо та нарізаємо м'ясо на досить великі шматки.
Потім викладаємо баранину в каструлю, додаємо одну очищену цибулину і заливаємо м'ясо водою. Ми залишаємо баранину варитися на повільному вогні, і не забуваємо знімати утворюється на поверхні води шум. Коли з моменту закипання рідини пройде 35-40 хвилин, в каструлю додаємо замочений нут і варимо все ще 60-80 хвилин.
Нехай бульйон потихеньку кипить, а ми поки займемося засмажкою. Для початку нагріваємо гарненько сковороду і викладаємо на неї жир.
Потім додаємо трохи олії і обсмажуємо на ньому нарізану півкільцями цибулину до золотистого кольору.
Помідори бланшируємо, очищаємо від шкірки і нарізаємо на шматочки, викладаємо помідори на сковороду до цибулі і смажимо все ще кілька хвилин.
Трьом часник на середній терці.
І відправляємо його на сковороду до цибулі і помідорів, перемішуємо все і знімаємо сковороду з вогню.
Морква ріжемо досить великими брусками.
Хв 40-45 до закінчення варіння м'яса, викладаємо в каструлю зажарку, морква, спеції, лавровий лист і солимо шурпу, продовжуємо варити суп. Готову шурпу викладаємо в глибокі тарілки і подаємо, прикрасивши свіжою зеленню. Смачного!