Рецепт Шурпа по-узбецьки з баранини фото

Шурпа по-узбецьки з баранини
(покроковий рецепт з фото)

Східна кухня , Узбецька кухня
М'ясо, Баранина
Дієтичне харчування
На обід, На вечерю
Супи

Думаю, навіть ті, хто не дуже любить баранину, із задоволенням з'їдять пару тарілочок такий ось шурпи, адже вона виходить дуже смачною і наваристою, і навіть від одного її аромату прокидається апетит.

Взагалі, баранина це м'ясо на любителя, і багато її не шанують, наприклад, мій чоловік раніше завжди відмовлявся від страв з неї, поки я не приготувала йому шурпу по-узбецьки з баранини в домашніх умовах. Цей суп чоловікові настільки сподобався, що надалі я робила його ще не раз, і завжди шурпа розходилася за лічені хвилини. Це й не дивно, адже вона настільки смачна і ситна, що, з'ївши тарілочку такого супчика, відразу проходить голод, а на душі стає тепло і затишно. Так що я дуже вам рекомендую цей простий рецепт шурпи узбецькою з баранини, адже з ним ви і голод вгамуєте і настрій собі піднімете, я вам обіцяю.

  • Баранина - 600-700 грам
  • Гайка - 350-400 грам
  • Цибуля ріпчаста - 2 штуки
  • Морква - 3-4 штук
  • Помідори - 1-2 штук
  • Часник - 4 зубчики
  • Лавровий лист - 2-3 штук
  • Зіра - 1 Чайна ложка
  • Koriandr - 0, 5 чайних ложки
  • Спеції - - За смаком (перець червоний і чорний мелений)
  • Сіль - - За смаком
шурпа по-узбецьки з баранини - фото крок 1
Для початку нам необхідно зрізати жир з баранини і почистити овочі.
шурпа по-узбецьки з баранини - фото крок 2
Нут замочуємо у воді (бажано попередньо) з 2-3 годину.
шурпа по-узбецьки з баранини - фото крок 3
Баранину гарненько промиваємо та нарізаємо м'ясо на досить великі шматки.
шурпа по-узбецьки з баранини - фото крок 4
Потім викладаємо баранину в каструлю, додаємо одну очищену цибулину і заливаємо м'ясо водою. Ми залишаємо баранину варитися на повільному вогні, і не забуваємо знімати утворюється на поверхні води шум. Коли з моменту закипання рідини пройде 35-40 хвилин, в каструлю додаємо замочений нут і варимо все ще 60-80 хвилин.
шурпа по-узбецьки з баранини - фото крок 5
Нехай бульйон потихеньку кипить, а ми поки займемося засмажкою. Для початку нагріваємо гарненько сковороду і викладаємо на неї жир.
шурпа по-узбецьки з баранини - фото крок 6
Потім додаємо трохи олії і обсмажуємо на ньому нарізану півкільцями цибулину до золотистого кольору.
шурпа по-узбецьки з баранини - фото крок 7
Помідори бланшируємо, очищаємо від шкірки і нарізаємо на шматочки, викладаємо помідори на сковороду до цибулі і смажимо все ще кілька хвилин.
шурпа по-узбецьки з баранини - фото крок 8
Трьом часник на середній терці.
шурпа по-узбецьки з баранини - фото крок 9
І відправляємо його на сковороду до цибулі і помідорів, перемішуємо все і знімаємо сковороду з вогню.
шурпа по-узбецьки з баранини - фото крок 10
Морква ріжемо досить великими брусками.
шурпа по-узбецьки з баранини - фото крок 11
Хв 40-45 до закінчення варіння м'яса, викладаємо в каструлю зажарку, морква, спеції, лавровий лист і солимо шурпу, продовжуємо варити суп. Готову шурпу викладаємо в глибокі тарілки і подаємо, прикрасивши свіжою зеленню. Смачного!

Схожі рецепти