Рецепт Шурпа по-узбецьки з баранини фото

Шурпа по-узбецьки з баранини
(покроковий рецепт з фото)

Східна кухня , Узбецька кухня
М'ясо , Баранина
Дієтичне харчування
На обід , На вечерю
Супи
Кількість порцій: 4-5
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Думаю, навіть ті, хто не дуже любить баранину, із задоволенням з'їдять пару тарілочок такий ось шурпи, адже вона виходить дуже смачною і наваристою, і навіть від одного її аромату прокидається апетит.

Опис приготування:

Взагалі, баранина це м'ясо на любителя, і багато її не шанують, наприклад, мій чоловік раніше завжди відмовлявся від страв з неї, поки я не приготувала йому шурпу по-узбецьки з баранини в домашніх умовах. Цей суп чоловікові настільки сподобався, що надалі я робила його ще не раз, і завжди шурпа розходилася за лічені хвилини. Це й не дивно, адже вона настільки смачна і ситна, що, з'ївши тарілочку такого супчика, відразу проходить голод, а на душі стає тепло і затишно. Так що я дуже вам рекомендую цей простий рецепт шурпи узбецькою з баранини, адже з ним ви і голод вгамуєте і настрій собі піднімете, я вам обіцяю.

  • Баранина - 600-700 грам
  • Гайка - 350-400 грам
  • Цибуля ріпчаста - 2 штуки
  • Морква - 3-4 штук
  • Помідори - 1-2 штук
  • Часник - 4 зубчики
  • Лавровий лист - 2-3 штук
  • Зіра - 1 Чайна ложка
  • Koriandr - 0, 5 чайних ложки
  • Спеції - - За смаком (перець червоний і чорний мелений)
  • Сіль - - За смаком
шурпа по-узбецьки з баранини - фото крок 1
Для початку нам необхідно зрізати жир з баранини і почистити овочі.
шурпа по-узбецьки з баранини - фото крок 2
Нут замочуємо у воді (бажано попередньо) з 2-3 годину.
шурпа по-узбецьки з баранини - фото крок 3
Баранину гарненько промиваємо та нарізаємо м'ясо на досить великі шматки.
шурпа по-узбецьки з баранини - фото крок 4
Потім викладаємо баранину в каструлю, додаємо одну очищену цибулину і заливаємо м'ясо водою. Ми залишаємо баранину варитися на повільному вогні, і не забуваємо знімати утворюється на поверхні води шум. Коли з моменту закипання рідини пройде 35-40 хвилин, в каструлю додаємо замочений нут і варимо все ще 60-80 хвилин.
шурпа по-узбецьки з баранини - фото крок 5
Нехай бульйон потихеньку кипить, а ми поки займемося засмажкою. Для початку нагріваємо гарненько сковороду і викладаємо на неї жир.
шурпа по-узбецьки з баранини - фото крок 6
Потім додаємо трохи олії і обсмажуємо на ньому нарізану півкільцями цибулину до золотистого кольору.
шурпа по-узбецьки з баранини - фото крок 7
Помідори бланшируємо, очищаємо від шкірки і нарізаємо на шматочки, викладаємо помідори на сковороду до цибулі і смажимо все ще кілька хвилин.
шурпа по-узбецьки з баранини - фото крок 8
Трьом часник на середній терці.
шурпа по-узбецьки з баранини - фото крок 9
І відправляємо його на сковороду до цибулі і помідорів, перемішуємо все і знімаємо сковороду з вогню.
шурпа по-узбецьки з баранини - фото крок 10
Морква ріжемо досить великими брусками.
шурпа по-узбецьки з баранини - фото крок 11
Хв 40-45 до закінчення варіння м'яса, викладаємо в каструлю зажарку, морква, спеції, лавровий лист і солимо шурпу, продовжуємо варити суп. Готову шурпу викладаємо в глибокі тарілки і подаємо, прикрасивши свіжою зеленню. Смачного!

Схожі рецепти