Плов з баранини по-узбецьки
(покроковий рецепт з фото)
Ділюся з вами класичним рецептом плову з баранини по-узбецьки. Готувати, звичайно, довго, але при цьому зовсім не складно. Варто один раз спробувати, щоб переконається, що класика завжди виграє!
Мені здається, щодо рецепта приготування плову з баранини по-узбецьки, головний принцип, - це не поспішати. Так, згідно з усіма правилами, на обсмажування цибулі і м'яса з морквою потрібно 40 хвилин. Стільки ж - на гасіння (перед тим, як додамо рис), а потім ще й разом з рисом цей рецепт плову вимагає гасіння протягом 30-40 хвилин! Так що готувати такий плов з баранини по-узбецьки в домашніх умовах потрібно, як я думаю, на вихідних, щоб нікуди не спізнюватися і не поспішати. Спробуйте!
- Баранина - 1 кілограм
- Мал - 1 кілограм
- Морква - 1 кілограм
- Цибуля - 0.5 кілограма
- Масло рослинне - 300 мілілітрів
- Часник - 3 штуки
- Спеції - За смаком
1. В казані добре прожарюємо масло, і кидаємо цибулю півкільцями. Обсмажити на середньому вогні до рум'яності.
2. Тепер додамо м'ясо досить великими шматками, продовжуємо смажити, поки м'ясо не покриється скоринкою.
3. Додамо також моркву соломкою, обсмажити все разом ще якийсь час, потім заливаємо літр води. Додамо очищений часник прямо цілими головками, спеції і сіль.
4. Коли закипить - додамо добре промитий пропарений рис. Додамо ще 4 склянки води, тушкуємо під кришкою до повної готовності рису.
5. Плов готовий! Смачного!