Рецепт Плов з баранини по-узбецьки фото

Плов з баранини по-узбецьки
(покроковий рецепт з фото)

Узбецька кухня
М'ясо, Баранина
На обід
Гарячі страви, Плов

Ділюся з вами класичним рецептом плову з баранини по-узбецьки. Готувати, звичайно, довго, але при цьому зовсім не складно. Варто один раз спробувати, щоб переконається, що класика завжди виграє!

Мені здається, щодо рецепта приготування плову з баранини по-узбецьки, головний принцип, - це не поспішати. Так, згідно з усіма правилами, на обсмажування цибулі і м'яса з морквою потрібно 40 хвилин. Стільки ж - на гасіння (перед тим, як додамо рис), а потім ще й разом з рисом цей рецепт плову вимагає гасіння протягом 30-40 хвилин! Так що готувати такий плов з баранини по-узбецьки в домашніх умовах потрібно, як я думаю, на вихідних, щоб нікуди не спізнюватися і не поспішати. Спробуйте!

  • Баранина - 1 кілограм
  • Мал - 1 кілограм
  • Морква - 1 кілограм
  • Цибуля - 0.5 кілограма
  • Масло рослинне - 300 мілілітрів
  • Часник - 3 штуки
  • Спеції - За смаком
плов з баранини по-узбецьки - фото крок 1
1. В казані добре прожарюємо масло, і кидаємо цибулю півкільцями. Обсмажити на середньому вогні до рум'яності.
плов з баранини по-узбецьки - фото крок 2
2. Тепер додамо м'ясо досить великими шматками, продовжуємо смажити, поки м'ясо не покриється скоринкою.
плов з баранини по-узбецьки - фото крок 3
3. Додамо також моркву соломкою, обсмажити все разом ще якийсь час, потім заливаємо літр води. Додамо очищений часник прямо цілими головками, спеції і сіль.
плов з баранини по-узбецьки - фото крок 4
4. Коли закипить - додамо добре промитий пропарений рис. Додамо ще 4 склянки води, тушкуємо під кришкою до повної готовності рису.
плов з баранини по-узбецьки - фото крок 5
5. Плов готовий! Смачного!

Схожі рецепти