Лагман з баранини по-узбецьки
(покроковий рецепт з фото)
У узбецької кухні популярний не тільки плов і шашлики. Сьогодні зробимо інше блюдо - «Лагман» з баранини по-узбецьки, який не поступається за популярністю і кількістю варіацій.
Локшину для цієї страви відварюють окремо, адже одні люблять більше густий суп, а інші велика кількість бульйону. Ви можете використовувати спеціальну локшину або замінити її товстими спагетті, удоном. Подають блюдо відразу після приготування. А якщо будете його зберігати, то не змішуйте макаронні вироби з м'ясної складової.
- Баранина - 0, 5 кілограма
- Рослинна олія - За смаком
- Цибуля ріпчаста - 3 штуки
- Морква - 2 штуки
- Помідори - 2 штуки
- Селера - 1 штука (стебло)
- Dajkon - 1 штука
- Солодкий перець - 1 штука
- Цибуля пориста - 1 штука
- Часник - 3 зубчики
- Кмин - 0, 5 чайних ложки
- Локшина - За смаком
- Чилі - 2 штуки
- Аніс - 1 штука
- Лавровий лист - 2 штуки
- Сіль, перець - За смаком
1
Очистіть ріпчасту цибулю і наріжте його тонкими півкільцями, морква і селера наріжте товстою соломкою.
2
Томати і дайкон наріжте кубиками, солодкий перець наріжте смужками, а цибуля порей невеликими шматочками.
3
Вимийте м'ясо і наріжте його шматочками, сіль і poperčite.
4
Розігрійте сковороду з рослинним маслом і обсмажте цибулю до золотистого кольору, потім додайте м'ясо, кмин і кілька стручків маленького перцю чилі, готуйте 1 хвилину.
5
Викладіть морква, потім помідори і готуйте ще 5-8 хвилин. Залийте вміст 2, 5-3 літрами води, додайте аніс і лавровий лист, Тушіте 40 хвилин після закипання на слабкому вогні.
6
Через необхідний час додайте дайкон, селера, а по тому 10 хвилин ще й червоний солодкий перець.
7
Окремо відваріть локшину і змастіть її оливковою олією, щоб не злиплися.
8
Викладіть на блюдо локшину, потім додайте м'ясо з овочами і бульйоном, прикрасьте рубаною зеленню (кінзою або петрушкою). Насолоджуйтесь смачним і ситним блюдом.