Рецепт Лагман по-узбецьки фото

Лагман по-узбецьки
(покроковий рецепт з фото)

Східна кухня , Узбецька кухня
М'ясо , Баранина
Дієтичне харчування , Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На обід , На вечерю , На святковий стіл , День народження
Супи , Лагман
Кількість порцій: 10
Час приготування: 3 г. 0 хв.

Любіть пробувати різні кухні народів світу? Тоді вашій увазі пропоную смачний, дуже ситний і неймовірно ароматний лагман по-узбецьки.

Опис приготування:

Лагман по-узбецьки - вельми цікаве блюдо тим, що воно є чимось середнім між густим супом і рідкої м'ясною підливою з локшиною. Кожен кухар може приготувати його так, як йому більше подобається.

  • Борошно - 300 грам
  • Вода - 100 грам
  • Яйце - 1 штука
  • Сіль - 1 щіпка
  • Баранина - 1 кілограм
  • Цибулина - 3-4 штук
  • Морква - 3 штуки
  • Болгарський перець - 3 штуки
  • Селера - 1-2 штук
  • Зелена редька - 0.5 штуки
  • Часник - 5-9 зубчиків
  • Помідори - 5-6 штук
  • Рослинна олія - 50-70 мілілітрів
  • Сіль - 1 щіпка
  • Koriandr - 1 щіпка
  • Зіра - 1 щіпка
  • Паприка - 1 щіпка
  • Перець чилі - 1 щіпка
  • Свіжа зелень - 50 грам
лагман по-узбецьки - фото крок 1
1. Рецепт приготування лагмана по-узбецьки починається з локшини. Якщо під рукою не виявилося спеціальної локшини, а використовувати спагетті не хочеться, тоді досить просто можна приготувати домашню локшину. Для цього необхідно замісити круте, але еластичне тісто, змішавши борошно, сіль, яйце і воду. Готове тісто накрити і прибрати в холодильник на 30-40 хвилин.
лагман по-узбецьки - фото крок 2
2. Коли тісто трохи охололи, розділити його на 3-4 частини.
лагман по-узбецьки - фото крок 3
3. Кожен шматочок тонко розкачати на поверхні присипаної борошном. Потім акуратно згорнути рулетом.
лагман по-узбецьки - фото крок 4
4. Гострим ножем дрібно нарізати кожен рулетик.
лагман по-узбецьки - фото крок 5
5. Розкласти на поверхні, присипаної борошном, локшину в один шар і зверху трохи посипати борошно. Залишити її на деякий час, щоб вона злегка підсохла.
лагман по-узбецьки - фото крок 6
6. Баранину вимити, просушити і порізати шматочками.
лагман по-узбецьки - фото крок 7
7. У сотейник з товстим дном налити рослинне масло і добре його розігріти. Туди відправити шматочки жиру від м'яса і пару зубчиків часнику.
лагман по-узбецьки - фото крок 8
8. В цей час відправити помідори в блендер. Потім змішати помідорову пасту з часником і відставити.
лагман по-узбецьки - фото крок 9
9. Коли жир повністю витопиться, дістати обсмажений часник з сотейника і відправити туди м'ясо. Лук очистити, нарізати і покласти в сотейник до м'яса.
лагман по-узбецьки - фото крок 10
10. Тим часом можна зайнятися овочами. Морква, перець, селера і редьку очистити і нарізати невеликими шматочками.
лагман по-узбецьки - фото крок 11
11. До підсмаженої м'яса відправити овочі. Додати в сотейник приправи і, накривши кришкою, продовжувати гасити.
лагман по-узбецьки - фото крок 12
12. Через 10-15 хвилин можна додати в сотейник часниково-помідорову суміш і продовжувати гасити.
лагман по-узбецьки - фото крок 13
13. Поки м'ясо готується, можна зайнятися локшиною. У киплячу злегка підсолену воду відправити локшину і варити до готовності.
лагман по-узбецьки - фото крок 14
14. Коли локшина готова, воду з неї не виливати, а відправити в сотейник. Якщо рідини буде мало, можна додати ще трохи гарячої води. Коли м'ясо стане м'яким, лагман по-узбецьки в домашніх умовах можна подавати до столу. На дно тарілки викласти локшину і залити супом. Зверху присипати свіжою дрібно нарізаною зеленню.

Схожі рецепти