Рецепт Лагман по-узбецьки фото

Лагман по-узбецьки
(покроковий рецепт з фото)

Східна кухня , Узбецька кухня
М'ясо, Баранина
Дієтичне харчування, Вегетаріанське харчування, Пісні страви
На обід, На вечерю, На святковий стіл, День народження
Супи, Лагман

Любіть пробувати різні кухні народів світу? Тоді вашій увазі пропоную смачний, дуже ситний і неймовірно ароматний лагман по-узбецьки.

Лагман по-узбецьки - вельми цікаве блюдо тим, що воно є чимось середнім між густим супом і рідкої м'ясною підливою з локшиною. Кожен кухар може приготувати його так, як йому більше подобається.

  • Борошно - 300 грам
  • Вода - 100 грам
  • Яйце - 1 штука
  • Сіль - 1 щіпка
  • Баранина - 1 кілограм
  • Цибулина - 3-4 штук
  • Морква - 3 штуки
  • Болгарський перець - 3 штуки
  • Селера - 1-2 штук
  • Зелена редька - 0.5 штуки
  • Часник - 5-9 зубчиків
  • Помідори - 5-6 штук
  • Рослинна олія - 50-70 мілілітрів
  • Сіль - 1 щіпка
  • Koriandr - 1 щіпка
  • Зіра - 1 щіпка
  • Паприка - 1 щіпка
  • Перець чилі - 1 щіпка
  • Свіжа зелень - 50 грам
лагман по-узбецьки - фото крок 1
1. Рецепт приготування лагмана по-узбецьки починається з локшини. Якщо під рукою не виявилося спеціальної локшини, а використовувати спагетті не хочеться, тоді досить просто можна приготувати домашню локшину. Для цього необхідно замісити круте, але еластичне тісто, змішавши борошно, сіль, яйце і воду. Готове тісто накрити і прибрати в холодильник на 30-40 хвилин.
лагман по-узбецьки - фото крок 2
2. Коли тісто трохи охололи, розділити його на 3-4 частини.
лагман по-узбецьки - фото крок 3
3. Кожен шматочок тонко розкачати на поверхні присипаної борошном. Потім акуратно згорнути рулетом.
лагман по-узбецьки - фото крок 4
4. Гострим ножем дрібно нарізати кожен рулетик.
лагман по-узбецьки - фото крок 5
5. Розкласти на поверхні, присипаної борошном, локшину в один шар і зверху трохи посипати борошно. Залишити її на деякий час, щоб вона злегка підсохла.
лагман по-узбецьки - фото крок 6
6. Баранину вимити, просушити і порізати шматочками.
лагман по-узбецьки - фото крок 7
7. У сотейник з товстим дном налити рослинне масло і добре його розігріти. Туди відправити шматочки жиру від м'яса і пару зубчиків часнику.
лагман по-узбецьки - фото крок 8
8. В цей час відправити помідори в блендер. Потім змішати помідорову пасту з часником і відставити.
лагман по-узбецьки - фото крок 9
9. Коли жир повністю витопиться, дістати обсмажений часник з сотейника і відправити туди м'ясо. Лук очистити, нарізати і покласти в сотейник до м'яса.
лагман по-узбецьки - фото крок 10
10. Тим часом можна зайнятися овочами. Морква, перець, селера і редьку очистити і нарізати невеликими шматочками.
лагман по-узбецьки - фото крок 11
11. До підсмаженої м'яса відправити овочі. Додати в сотейник приправи і, накривши кришкою, продовжувати гасити.
лагман по-узбецьки - фото крок 12
12. Через 10-15 хвилин можна додати в сотейник часниково-помідорову суміш і продовжувати гасити.
лагман по-узбецьки - фото крок 13
13. Поки м'ясо готується, можна зайнятися локшиною. У киплячу злегка підсолену воду відправити локшину і варити до готовності.
лагман по-узбецьки - фото крок 14
14. Коли локшина готова, воду з неї не виливати, а відправити в сотейник. Якщо рідини буде мало, можна додати ще трохи гарячої води. Коли м'ясо стане м'яким, лагман по-узбецьки в домашніх умовах можна подавати до столу. На дно тарілки викласти локшину і залити супом. Зверху присипати свіжою дрібно нарізаною зеленню.

Схожі рецепти