Лагман по-узбецьки
(покроковий рецепт з фото)
Любіть пробувати різні кухні народів світу? Тоді вашій увазі пропоную смачний, дуже ситний і неймовірно ароматний лагман по-узбецьки.
Лагман по-узбецьки - вельми цікаве блюдо тим, що воно є чимось середнім між густим супом і рідкої м'ясною підливою з локшиною. Кожен кухар може приготувати його так, як йому більше подобається.
- Борошно - 300 грам
- Вода - 100 грам
- Яйце - 1 штука
- Сіль - 1 щіпка
- Баранина - 1 кілограм
- Цибулина - 3-4 штук
- Морква - 3 штуки
- Болгарський перець - 3 штуки
- Селера - 1-2 штук
- Зелена редька - 0.5 штуки
- Часник - 5-9 зубчиків
- Помідори - 5-6 штук
- Рослинна олія - 50-70 мілілітрів
- Сіль - 1 щіпка
- Koriandr - 1 щіпка
- Зіра - 1 щіпка
- Паприка - 1 щіпка
- Перець чилі - 1 щіпка
- Свіжа зелень - 50 грам
1. Рецепт приготування лагмана по-узбецьки починається з локшини. Якщо під рукою не виявилося спеціальної локшини, а використовувати спагетті не хочеться, тоді досить просто можна приготувати домашню локшину. Для цього необхідно замісити круте, але еластичне тісто, змішавши борошно, сіль, яйце і воду. Готове тісто накрити і прибрати в холодильник на 30-40 хвилин.
2. Коли тісто трохи охололи, розділити його на 3-4 частини.
3. Кожен шматочок тонко розкачати на поверхні присипаної борошном. Потім акуратно згорнути рулетом.
4. Гострим ножем дрібно нарізати кожен рулетик.
5. Розкласти на поверхні, присипаної борошном, локшину в один шар і зверху трохи посипати борошно. Залишити її на деякий час, щоб вона злегка підсохла.
6. Баранину вимити, просушити і порізати шматочками.
7. У сотейник з товстим дном налити рослинне масло і добре його розігріти. Туди відправити шматочки жиру від м'яса і пару зубчиків часнику.
8. В цей час відправити помідори в блендер. Потім змішати помідорову пасту з часником і відставити.
9. Коли жир повністю витопиться, дістати обсмажений часник з сотейника і відправити туди м'ясо. Лук очистити, нарізати і покласти в сотейник до м'яса.
10. Тим часом можна зайнятися овочами. Морква, перець, селера і редьку очистити і нарізати невеликими шматочками.
11. До підсмаженої м'яса відправити овочі. Додати в сотейник приправи і, накривши кришкою, продовжувати гасити.
12. Через 10-15 хвилин можна додати в сотейник часниково-помідорову суміш і продовжувати гасити.
13. Поки м'ясо готується, можна зайнятися локшиною. У киплячу злегка підсолену воду відправити локшину і варити до готовності.
14. Коли локшина готова, воду з неї не виливати, а відправити в сотейник. Якщо рідини буде мало, можна додати ще трохи гарячої води. Коли м'ясо стане м'яким, лагман по-узбецьки в домашніх умовах можна подавати до столу. На дно тарілки викласти локшину і залити супом. Зверху присипати свіжою дрібно нарізаною зеленню.