Баранина по-узбецьки
(покроковий рецепт з фото)
Готувати баранину по-узбецьки мене навчив мій сусід, чистокровний узбек. Каже, що це блюдо в його країні вважається святковим. Не знаю, святково воно, але то що смачне - це точно
Як вид, рецепт баранини по-узбецьки зовсім не складний. Скоріше навпаки, розбереться кожен. Блюдо виходить дивовижно смачне, такою ніжною баранини я ніколи не пробував. Чорнослив, знову ж, дуже добре вписується у смакову гармонію. Словом, відмінне блюдо, рекомендую кожному. Баранина по-узбецьки - це дійсно смачно. Вже кому вміти смачно готувати баранину, якщо не узбекам, вірно?
- Баранина - 500 грам
- Цибуля - 3 штуки
- Часник - 2 зубчики
- Олія - 2 Ст. Ложки
- Борошно - 1 Ст. Ложка
- Лавровий лист - 2 штуки
- Грецькі горіхи - 100 грам
- Хміль-сунелі - 2 чайних ложки
- Чорнослив - 200 грам
- Сіль, перець - За смаком
Баранину нарізати на великі шматочки, покласти в киплячу воду і варити, поки баранина не стане м'якою.
У сковороді обсмажити цибулю і часник. Потім додати борошно, обсмажити, швидко перемішуючи, і залити невеликою кількістю (півсклянки) бульйону.
Додати баранину, спеції і тушкувати на повільному вогні 15 хвилин.
Додайте чорнослив, подрібнені волоські горіхи і тушкуйте ще 10 хвилин на повільному вогні.
Можна знімати з вогню і подавати до столу. Смачного!