Рецепт Баранина по-узбецьки фото

Баранина по-узбецьки
(покроковий рецепт з фото)

Узбецька кухня
М'ясо , Баранина
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю , На святковий стіл , Сімейна вечеря
Гарячі страви
Кількість порцій: 2-3
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Готувати баранину по-узбецьки мене навчив мій сусід, чистокровний узбек. Каже, що це блюдо в його країні вважається святковим. Не знаю, святково воно, але то що смачне - це точно

Опис приготування:

Як вид, рецепт баранини по-узбецьки зовсім не складний. Скоріше навпаки, розбереться кожен. Блюдо виходить дивовижно смачне, такою ніжною баранини я ніколи не пробував. Чорнослив, знову ж, дуже добре вписується у смакову гармонію. Словом, відмінне блюдо, рекомендую кожному. Баранина по-узбецьки - це дійсно смачно. Вже кому вміти смачно готувати баранину, якщо не узбекам, вірно?

  • Баранина - 500 грам
  • Цибуля - 3 штуки
  • Часник - 2 зубчики
  • Олія - 2 Ст. Ложки
  • Борошно - 1 Ст. Ложка
  • Лавровий лист - 2 штуки
  • Грецькі горіхи - 100 грам
  • Хміль-сунелі - 2 чайних ложки
  • Чорнослив - 200 грам
  • Сіль, перець - За смаком
баранина по-узбецьки - фото крок 1
Баранину нарізати на великі шматочки, покласти в киплячу воду і варити, поки баранина не стане м'якою.
баранина по-узбецьки - фото крок 2
У сковороді обсмажити цибулю і часник. Потім додати борошно, обсмажити, швидко перемішуючи, і залити невеликою кількістю (півсклянки) бульйону.
баранина по-узбецьки - фото крок 3
Додати баранину, спеції і тушкувати на повільному вогні 15 хвилин.
баранина по-узбецьки - фото крок 4
Додайте чорнослив, подрібнені волоські горіхи і тушкуйте ще 10 хвилин на повільному вогні.
баранина по-узбецьки - фото крок 5
Можна знімати з вогню і подавати до столу. Смачного!

Схожі рецепти