Баклажани по-узбецьки
(покроковий рецепт з фото)
Якщо Ви хочете пригостити друзів оригінальним овочевим блюдом - тоді цей простий рецепт баклажан по-узбецьки Вам дуже стане в нагоді!
Цей рецепт давно прижився в нашій сім'ї. Мабуть, суто овочевим його не назвеш, все-таки плов м'ясної в основі. Але, якщо поекспериментувати, то можна приготувати його зовсім пісним. Для приготування баклажан по-узбецьки знадобиться хороший казан. По перше, для плову, по-друге, щоб баклажани потім не пригоріли. Раджу використовувати баранину - класичний інгредієнт в узбецької кухні. Дивимося нижче рецепт з фото.
- Баранина - 1 кілограм
- Мал - 1 кілограм
- Морква - 1 кілограм
- Цибуля ріпчаста - 300 грам
- Рослинна олія - 300 грам
- Голівка часнику - 2 штуки
- Зіра - 1 Чайна ложка
- Барбарис - 1 Чайна ложка
- Ізюм - 2 Ст. Ложки
- Баклажан - 4 штуки
Отже, для початку - плов. Залийте рис водою на 1 час. М'ясо промийте, поріжте кубиками. Цибулю ріжемо кільцями, морква - соломкою.
Готуємо плов, головне послідовність. В казані підігрійте масло, обжарьтецибулю, потім додаємо м'ясо, смажимо хвилин 5-7. Потім моркву і теж смажимо 5 хвилин. Заливаємо все водою, щоб м'ясо покривало, додаємо зіру і барбарис. Тушкуємо хвилин 30. Тепер висипаємо рис і кладемо головки часнику - заливаємо водою і тушкуємо на сильному вогні до напівготовності рису.
Також в процесі закиньте туди родзинки. Зменшіть вогонь, тушкуйте ще хвилин 10-20. Готовому плову даємо охолонути.
Тепер баклажани. Миємо й нарізаємо їх смужками. Обсмажуємо в маслі з двох сторін на сковорідці.
Викладаємо баклажани в форму для запікання. Туди ж відправляємо і плов, тільки дивіться, щоб ще залишилися смужки баклажанів вільні.
А тепер закриваємо баклажани. І відправляємо все в духовку на 10-15 хвилин. Готово! Тепер наші баклажани по-узбецьки можуть відправлятися на обідній стіл. Подавати їх можна з вином або свіжими овочами. Смачного)