Печеня по-узбецьки
(покроковий рецепт з фото)
Хочете здивувати гостей і домочадців? Тоді я вам розповім, як зробити печеня по-узбецьки в домашніх умовах! Там воно називається жаркоп, а готується з м'яса і птиці. Давайте приготовим, це просто!
Зробив, дуже часто при готуванні жаркого чимось доводиться жертвувати, - то картопля перетворюється в кашу, зате м'ясо м'яке і соковите; а буває і навпаки, картопля соковита і смачна, зате м'ясо жорстке. Так ось, з цим рецептом приготування печені по-узбецьки у вас таких проблем не буде! Ми додамо картоплю в уже практично готову страву, а значить, вона буде гаситися в насиченому м'ясному бульйоні. Так що вийде дуже смачно, ось вам рецепт приготування печені по-узбецьки!
- Яловичина - 300 грам
- Баранина - 300 грам
- Курка - 300 грам
- Цибуля - 2 штуки
- Картопля - 10-12 штук
- Морква - 1-2 штук
- Помідори - 2-3 штук
- Спеції - За смаком (рекомендую зиру, барбарис, або готова суміш спецій для плову)
1. На рослинному маслі обсмажити спочатку яловичину і баранину. Як тільки візьмуться скоринкою, - Kuric харчування, і продовжимо обсмажувати.
2. Потім додамо лук, і як тільки він стане прозорим і м'яким, - додамо моркву. Продовжуємо обсмажувати. Солимо і перчимо до смаку.
3. Далі додамо помідори без шкурок, вогонь ледь зменшимо, - томати повинні дати сік. Додаємо наші спеції, зокрема - IRU. Тушкуємо під кришкою.
4. Помідори повинні дати достатньо соку, щоб покрити м'ясо. Якщо вам попався не соковиті, - додайте гарячої води або бульйону і трохи томатної пасти. Доводимо м'ясо майже до повної готовності. Солимо, перчим, додамо спеції за смаком.
5. І ось, коли м'ясо вже практично готове, - додаємо картоплю, і далі тушкуємо до готовності картоплі.
6. От і все! Смачного!