Рецепт Печеня по-узбецьки фото

Печеня по-узбецьки
(покроковий рецепт з фото)

Східна кухня , Узбецька кухня
М'ясо , Овочі , Птах , Картопля , Курка , Яловичина , Баранина , Куряча грудка
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю , На святковий стіл , Новий рік
Гарячі страви , Печеня
Кількість порцій: 6-7
Час приготування: 1 г. 6 хв.

Хочете здивувати гостей і домочадців? Тоді я вам розповім, як зробити печеня по-узбецьки в домашніх умовах! Там воно називається жаркоп, а готується з м'яса і птиці. Давайте приготовим, це просто!

Опис приготування:

Зробив, дуже часто при готуванні жаркого чимось доводиться жертвувати, - то картопля перетворюється в кашу, зате м'ясо м'яке і соковите; а буває і навпаки, картопля соковита і смачна, зате м'ясо жорстке. Так ось, з цим рецептом приготування печені по-узбецьки у вас таких проблем не буде! Ми додамо картоплю в уже практично готову страву, а значить, вона буде гаситися в насиченому м'ясному бульйоні. Так що вийде дуже смачно, ось вам рецепт приготування печені по-узбецьки!

  • Яловичина - 300 грам
  • Баранина - 300 грам
  • Курка - 300 грам
  • Цибуля - 2 штуки
  • Картопля - 10-12 штук
  • Морква - 1-2 штук
  • Помідори - 2-3 штук
  • Спеції - За смаком (рекомендую зиру, барбарис, або готова суміш спецій для плову)
печеня по-узбецьки - фото крок 1
1. На рослинному маслі обсмажити спочатку яловичину і баранину. Як тільки візьмуться скоринкою, - Kuric харчування, і продовжимо обсмажувати.
печеня по-узбецьки - фото крок 2
2. Потім додамо лук, і як тільки він стане прозорим і м'яким, - додамо моркву. Продовжуємо обсмажувати. Солимо і перчимо до смаку.
печеня по-узбецьки - фото крок 3
3. Далі додамо помідори без шкурок, вогонь ледь зменшимо, - томати повинні дати сік. Додаємо наші спеції, зокрема - IRU. Тушкуємо під кришкою.
печеня по-узбецьки - фото крок 4
4. Помідори повинні дати достатньо соку, щоб покрити м'ясо. Якщо вам попався не соковиті, - додайте гарячої води або бульйону і трохи томатної пасти. Доводимо м'ясо майже до повної готовності. Солимо, перчим, додамо спеції за смаком.
печеня по-узбецьки - фото крок 5
5. І ось, коли м'ясо вже практично готове, - додаємо картоплю, і далі тушкуємо до готовності картоплі.
печеня по-узбецьки - фото крок 6
6. От і все! Смачного!

Схожі рецепти