Лагман з яловичини по-узбецьки
(покроковий рецепт з фото)
Лагман - блюдо узбецької і середньоазіатської національної кухні. Готується суп з яловичого м'яса, овочів і локшини-лагман, приготовленої вручну. У наш час багато хто використовує звичайні макарони / локшину.
Готуємо лагман з яловичини по-узбецьки в домашніх умовах. Цього разу я не готував локшину-лагман вручну, а купив її в магазині. Власне суп варився в казані, що набагато правильніше з точки зору узбецької кухні =) Перед подачею на стіл суп повинен настоятися під кришкою 10-15 хвилин. Хай щастить!
- Яловича м'якоть - 400 грам
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Редька - 1 штука
- Томатна паста - 2 Ст. Ложки
- Вода - 2, 5 склянки
- Часник - 6 зубчиків
- Масло рослинне - 30 грам
- Сіль - 1 За смаком
- Перець - За смаком
- Зелень - За смаком
- Локшина - 400 грам
Vskipyatite 2, 5 літра води. Відваріть локшину в підсоленій киплячій воді 3-4 хвилини. Відкиньте на друшляк і дайте стекти воді, змастіть локшину рослинним маслом.
М'ясо наріжте великими кубиками. У казанку розігрійте рослинне масло і обсмажте яловичину до золотистої скоринки, 10-15 хвилин.
Дрібно поріжте ріпчасту цибулю.
Промийте і очистіть редьку. Наріжте соломкою.
Додайте редьку і цибулю до м'яса.
Додаємо томатну пасту, перемішуємо і продовжуємо готувати 10-15 хвилин.
Заливаємо все водою або бульйоном.
Варимо під кришкою на повільному вогні до готовності, приблизно 45-60 хвилин.
Подрібнюємо зелень і часник.
У самому кінці додаємо в казанок: зелень, часник і перець.
Перед подачею на стіл додаємо в суп локшину, трохи розігріваємо. Смачного!